Γωνία Σταδίου και Πεσματζόγλου






Το ζαχαροπλαστείο του Κουρμαλίδη στη γωνία Σταδίου και Πεσματζόγλου ήταν το πρώτο μαγαζί της Αθήνας που, για να ξεχωρίσει, προσέλαβε το 1906 δύο σερβιτόρες!

Το νέο μαθεύτηκε αμέσως και πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το μαγαζί για να χαζέψει το θέαμα και να πει, φυσικά, τη γνώμη του -συνηθισμένα πράγματα για εκείνη την εποχή. Τα σχόλια του κοινού κινούνταν μεταξύ του «να καεί το μαγαζί για παραδειγματισμό» και…«να κρεμαστεί 
ο Κουρμαλίδης στην πλατεία Συντάγματος». Μέσα σ’όλα αυτά, κάποιοι νεαροί φοιτητές είχαν «κολλήσει» εντός του μαγαζιού και δεν το κουνούσαν
 με τίποτα!

Σ’αυτά τα φαιδρά και στα παρατράγουδα που σίγουρα θα επακολουθούσαν, έβαλε τέλος την τρίτη μόλις μέρα η Αστυνομία. Το ζαχαροπλαστείο σφραγίστηκε και ο καθένας μπορούσε να διαβάσει στην πόρτα του:
 «Το κατάστημα εκλείσθη κατόπιν αποφάσεως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Απαγορεύεται αυστηρώς η εν αυτώ είσοδος. Η παρούσα διαταγή εξεδόθη προς περιφρούρησιν των Ηθών από πάσης προσβολής ή βλάβης».



from Πίσω στα παλιά https://ift.tt/2KzkqOW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη