Έφη Παπαευθυμίου: Άρτος & Θεάματα


Άρτος & Θεάματα

Άρτον, ίσια για να ζεις, για να μη μετατρέπεται η διαμαρτυρία του στομαχιού σε απειλή κατά των κρατούντων. Θεάματα για να ξεχνιέσαι… να μην αναζητάς λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα της ζωής σου, να θαμπώνεσαι από τα φωτάκια και τους θιάσους που περνούν μπροστά σου.

Να χορταίνεις με λίγα, να τέρπεσαι με εύκολα..

Γνωστή τακτική χειρισμού μεγάλων αυτοκρατοριών προς τις «μάζες». Αλλά η δημοκρατία δεν στηρίζεται σε μάζες, απαρτίζεται από πολίτες, ενεργούς, υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε..

Δημοκρατίες κατ΄επίφασιν…

Πόλεις και τοπικές κοινωνίες που βιώνουν την παρακμή, την παραπλάνηση, τη λατρεία του επουσιώδους, την αντιστροφή των αξιών, την καπήλευση των κατορθωμάτων άλλων, την υποκρισία, την κατασπατάληση δημοσίων πόρων «σε έργα που δεν οικοδομούν». 

Πολίτες που φοβούνται να μιλήσουν, για να μη γίνουν δυσάρεστοι. Ή -ακόμη χειρότερα- που δεν συνειδητοποιούν τα «στραβά», που δέχτηκαν μια για πάντα την ανορθόγραφη ζωή τους.

Efi Papaefthimiou

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη