Γιώργος Σαγιάς: Τελική Ανακοίνωση «Πορτοκαλί» - ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ


Τελική Ανακοίνωση «Πορτοκαλί» - ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σήμερα 28 Αυγούστου 2019, είναι η τελευταία συνεδρίαση για εμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαμιέων, στο οποίο υπηρετώ -με μικρή αυτόβουλη παραίτηση- από το 2003.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη τής καρδιάς μου όλες και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου ως συνυποψήφιοι, ψηφοφόροι, φίλοι, υποστηρικτές, συνεργάτες και συναγωνιστές καθώς και όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν, είπαν έναν καλό λόγο για την προσπάθεια, μού χαμογέλασαν. Τους αναφέρω πρώτους γιατί για εμένα αυτοί είναι η δύναμη και η ταπεινότητά μου ένας απλός στρατιώτης τής ιδέας. Αλλά κι αυτούς που στάθηκαν απέναντί μου καλόπιστα, ακόμη και κακόπιστα, θα τους ευχαριστήσω γιατί με βοήθησαν με την κριτική τους να βελτιωθώ. Ευχαριστώ επίσης τα μέσα μαζικής ενημέρωσης -αναλογικώς- και ιδιαιτέρως όσα τήρησαν την δημοσιογραφική δεοντολογία. Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την οποία στέρησα από πολλά υπέρ τού κοινού καλού και των συμπατριωτών μας.

Τα χρόνια τής θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαμιέων, προσπάθησα πολύ, φιλότιμα, με όρεξη, με συνέπεια, με όραμα και πράξεις. Προσπάθησα να αποφύγω την στείρα κριτική και επέλεξα την πολιτική των συγκεκριμένων προτάσεων. Ελπίζω να μπόρεσα να βάλω κι εγώ ψηφίδες στο μεγάλο ψηφιδωτό τής αγαπημένης μας Λαμίας. Επιπλέον, νομίζω ότι σεβάστηκα όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και τους συντοπίτες μας. Εάν παρ' όλ' αυτά κάποιον ή κάποιους αδίκησα, ζητώ ειλικρινώς συγγνώμη. Ως ενεργός πολίτης, θα συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις για το καλό τού τόπου μας και των συντοπιτών μας και σημειολογικά, σκοπεύω -πρώτα ο Θεός- να σταθώ από την πρώτη ημέρα τής ορκωμοσίας δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους, για να καταδείξω ότι η ανιδιοτελής προσφορά πέρα από θέσεις εξουσίας και η αγάπη για τον τόπο μας πρέπει να χαρακτηρίζει τον απλό πολίτη. Εξ άλλου, η άρνησή μου να αποδεχθώ πρόταση για να καταλάβω θέση βουλευτού μέσω λίστας το 2012 καθώς και η εν γένει στάση μου, νομίζω ότι καταδεικνύει θέσεις και προθέσεις.

Η Λαμία είναι μία αστική πόλη μεσαίου μεγέθους με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Πολλά έγιναν έως σήμερα από όλες τις δημοτικές αρχές, πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν ώστε να εξελιχθεί η Λαμία σε αυτό που πολλοί θα θέλαμε να είναι: πανελλήνιο -κατ' αρχάς- και πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Ιαματικά, Γεωθερμία, Ιστορία, Πολιτισμός, Έρευνα και Καινοτομία, Φύση, Κόμβος Εμπορίου και Ανάπτυξης είναι κάποια από τα πρωτεύοντα συγκριτικά πλεονεκτήματα τού τόπου μας που μπορούν να οδηγήσουν τον Δήμο Λαμιέων στο μέλλον. Προσεκτικές όσο και φιλόδοξες ευέλικτες τοπικές πολιτικές μπορούν να δώσουν προοπτική στον Δήμο μας παρά την αδικαιολόγητα συνεχιζόμενη κρίση στην πατρίδα μας.

Η κρίση (και) στην Ελλάδα είναι γενικευμένη: κρίση πνευματική, κρίση αξιών, κρίση πολιτική, κρίση οικονομική, κρίση γενικώς. Είναι απόρροια -κατά την άποψή μου- παγκόσμιων σχεδιασμών κυρίαρχων ομαδώσεων ("λόμπις") αλλά και παγκόσμιων πολιτικών συγκρούσεων των κατά καιρούς δυνατών κρατών τού πλανήτη. Παρά τις φαινομενικές και εντέχνως παρουσιαζόμενες δήθεν διαφορές των λεγομένων "δεξιών" και των λεγομένων "αριστερών", ένας προσεκτικός ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής μπορεί να δει ότι πολλοί εξ αυτών αποτελούν την άλλη όψη τού ίδιου νομίσματος. Σοσιαλιστές και κομμουνιστές, οικολογιστές, αναρχιστές και φιλελευθεριστές κ.ά., υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση και την πανθρησκεία οδηγώντας λαούς από διαφορετικές οδούς στην ίδια κατεύθυνση, τής παγκόσμιας αεθνικής κοινότητας τού μαζοποιημένου υβριδικού παγκόσμιου αντάνθρωπου τον οποίο φαίνεται πως επιθυμούν ως εργαλείο μιας παγκόσμιας δικτατορίας στην οποία θα διοικούν οι εκλεκτοί "λεσχών" και υποποδίων και παραφυάδων τους. Προτείνουν συρρίκνωση έως και κατάργηση των πατρίδων και των εθνών, προβάλλουν μέσω τού "δικαιωματισμού" αντιανθρώπινες στρεβλώσεις, προωθούν την αντικατάσταση πληθυσμών και μια μορφή νεοεποικισμού μέσω τής πολιτικής των "ανοιχτών συνόρων", αντιστρέφουν όρους και έννοιες στις γλώσσες, δημιουργούν στρατιές παρακρατικών που προσπαθούν με τη βία και το φόβο να επιβάλλουν τις απόψεις τής λεγόμενης "νέας τάξης πραγμάτων", νομοθετούν με τρόπο που επιδιώκει να καταστείλει ακόμη και την σκέψη κάνοντας λειτουργούς να αναγκάζονται να λειτουργούν (μεταφορικώς) ακόμη και ως "αστυνομία σκέψης". Εν τέλει, στόχος τους είναι αυτή καθ' αυτή η ελευθερία, διότι ο ελεύθερος άνθρωπος είναι εμπόδιο στο παγκόσμιο σχέδιό τους. Οι παγκόσμιες συμμαχίες αλλά και συγκρούσεις εντάσσονται στην διελκυστίνδα τού ποιος θα επικρατήσει.

Κατανοώντας αυτό το πλαίσιο -και εντός αυτού τού ασφυκτικού πλαισίου- αγωνίστηκα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από οποιαδήποτε έπαλξη κριθεί σκόπιμο να το πράξω. Συνεχίζω τον αγώνα για τη Λαμία, για τη Φθιώτιδα, για τη Στερεά, για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια Ευρώπη των εθνών, για έναν κόσμο ελευθερίας, δημιουργίας κι αγάπης. Ο ελληνικός εθνικισμός, μπορεί να δώσει απαντήσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο πρόβλημα και ο εθνομελλοντισμός μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα απεγκλωβισμού όλων όσοι κατανοούν ότι η ερχόμενη σύγκρουση ξεπερνάει τους παλαιούς όρους "δεξιά - κέντρο - αριστερά". Οι άνθρωποι που κατανοούν ότι οι επόμενοι αγώνες θα δοθούν από τον απλό λαό για ταυτότητα, κοινότητα, παράδοση, παιδεία, πολιτισμό, πατρίδα εναντίον των εχθρών τής ελευθερίας, ας σταθούν δίπλα στα δίκτυα των απανταχού ελευθέρων. Από το κίνημα ελευθέρων πολιτών "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, στο Κέντρο Μελετών και Προώθησης Εθνικών Ιδεών, από το Π στο Φ...

Με τη βοήθεια τού Θεού, θα τα καταφέρουμε.
Σας ευχαριστώ!
Γ. Σαγιάς

κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
Γιώργος Σαγιάς 
Διάκου 29 - Λαμία
Κιν.: 6932 205781
Ηλ/κό Ταχ/μείο: gsagias@otenet.gr
portokalilamia@gmail.com
Ιστότοπος: http://portokalilamia.blogspot.gr
Facebook: Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη
Λαμία, 28/08/2019

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη