Προσκυνηματική εξόρμηση στη Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας και την Μονή Αγάθωνος από πιστούς της Ιστιαίας


Επισκέφτηκαν την Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας και την Μονή Αγάθωνος.

Προσκυνητές από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Μάκρα, ιεροκήρυκα και άλλους κληρικούς της Βορείου Ευβοίας επισκέφτηκαν , σε μια μονοήμερη εξόρμηση, στις 30 Ιουλίου, δύο από τα μεγάλα  προσκυνήματα της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας, την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσσιώτισσας και την Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Οι εκδρομείς ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες και επισκέφτηκαν αρχικά την Λαμία, και στην συνέχεια την  Ιερά Μονή της Θεοτόκου, στον Προυσσό Ευρυτανίας.

Αφού προσκύνησαν την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και τέλεσαν αρτοκλασία υπέρ υγείας και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν  μέσω Καρπενησίου, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό προς την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου μεταξύ των άλλων προσκύνησαν το ολόσωμο λείψανο του Γέροντα Βησσαρίωνα.

www.egnomi.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη