Η γκαζιέρα ....





Αλήθεια πώς να την ξεχάσω ; 

Με αυτή τρώγαμε και ζεσταινόμαστε....

    Ήταν το εργαλείο της οικογένειας.... την γυαλίζαμε με μπράσο για να αστράφτει....το άξιζε....
    Βάζαμε πετρέλαιο στο μικρό της ντεπόζιτο.... οινόπνευμα πράσινο κάτω από την κεφαλή και το ανάβαμε για να την ζεστάνουμε..... μετά με την χειροκίνητη τρόμπα έπαιρνε μπροστά....
    Τον χειμώνα κάτω από το τραπέζι της κάμαρας για να ζεσταθούμε όταν τρώγαμε  και όταν διαβάζαμε.... με την απαραίτητη λαμαρίνα από πάνω για να αυξάνει την ζέστη.... η φλούδα του λεμονιού στην γωνία έκοβε την μυρουδιά..
    Τις Κυριακές η φουκαριάρα μαρτύραγε με το κρέας που προσπαθούσε να ψήσει..... και άφριζε αυτό και το ξάφριζε η μάνα και το τρύπαγε με το πηρούνι για να δεί αν ψήθηκε και λήγαγε αυτό... στράβωνε.....
    Το γιατί; Το κρέας ήταν κατεψυγμένο Νέας Ζηλανδίας για οικονομία και για να είναι μπόλικο.... Πότε καταψύχθηκε ουδείς γνώριζε....πιθανόν από την εποχή των παγετώνων.
    Μα ποιός τα έψαχνε αυτά.... κρέας έπρεπε να φάς και το έτρωγες και το κατάπινες αμάσητο.... αρκεί να γεμίσει το στομάχι σου.
    Με τα χρόνια η γκαζιέρα γλύτωσε και από τις μετακομίσεις και από την μόδα και ευτυχώς την έχω έστω και φυλακισμένη στην αποθήκη ....μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει θέση δυστυχώς γιατί χαλάει το ντεκόρ όπως μου λένε.
    Εγώ όμως   πηγαίνω και την βλέπω σαν σε επισκεπτήριο.


from Πίσω στα παλιά https://ift.tt/2UevS5D
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη