Για τις νέες μειωμένες προσφορές με τέσσερις πλέον ομάδες της Super League (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία) μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας


Για την επαναδιαπραγμάτευση και τις νέες μειωμένες προσφορές, με τέσσερις πλέον ομάδες (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία) της Super League 1 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην «Αθλητική Κυριακή». Στόχος της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, ήταν να απελευθερωθούν πόροι από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, ώστε να καλυφθούν και άλλα σπορ, που δεν μπορεί να βρει κανείς σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. 

 «Θέλαμε να να επιτελέσει το έργο της, δηλαδή να έχει πλουραλισμό, αμεροληψία και ανεξαρτησία και στο αθλητικό περιεχόμενο να καλύψει όλα τα υπόλοιπα σπορ που δεν μπορεί κανείς να βρει στο ιδιωτικό τηλεοπτικό τοπία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ θύμισε ότι την περασμένη σεζόν η ΕΡΤ έδωσε 6,2 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τον Παναθηναϊκό «την ώρα που οι εισπράξεις από τις διαφημίσεις δεν ήταν ούτε 300 χιλιάδες ευρώ συμπεριλαμβανομένων των επαναλήψεων».

Ο κ. Πέτσας σημείσε πως όλοι έδειξαν πνεύμα συνεργασίας και ήρθε ένα αποτέλεσμα «το οποίο εξοικονομεί σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο 13,1 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες φορολογούμενους, με το πρωτάθλημα να ξεκινά κανονικά και με όλους σε γενικές γραμμές, ελπίζω, ευχαριστημένους, σε μια προσπάθεια να προάγουμε το “ευ αγωνίζεσθαι”, να καταπολεμήσουμε τη βία και να πάρει αξία το προϊόν του ποδοσφαίρου και για τις επόμενες σεζόν.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη πως «υπάρχει υποχρέωση, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα να είναι προσβάσιμα/ελεύθερα από όλους,  να μην πηγαίνουν σε ιδιωτικά κανάλια. Τέτοια αθλητικά γεγονότα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Πανευρωπαϊκά, οι Παγκόσμιοι Αγώνες, εκεί που χρειάζεται κάθε Έλληνας να έχει ελεύθερη πρόσβαση. Η ΕΡΤ για να επιτελέσει το σκοπό της σωστά, πρέπει να έχει πόρους. Δεν μπορεί να δίνει σε μία επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου όσα δίνει για όλο το αθλητικό πρόγραμμά της».

Στην ερώτηση αν η τάση της κυβέρνησης είναι να αποχωρήσει η ΕΡΤ από το ποδόσφαιρο ή μόνο ένας εξορθολογισμός σε οικονομικό επίπεδο, ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε: «Γενικά στην Ευρώπη και στις μεγαλύτερες αγορές επικρατεί μία τάση κεντρικής διαχείρισης και εμπλοκής καναλιών που έχουν συνδρομητές, οι οποίοι πληρώνουν για να έχουν αυτό το προϊόν. Αν υπάρχει κεντρική διαχείριση, αν υπάρχει ενδιαφέρον των ομάδων να βρουν μία τηλεοπτική στέγη άλλη ή σε κάποιο άλλο ιδιωτικό κανάλι από την αγορά, με ένα κόστος ανταγωνιστικό που δεν μπορεί να προσφέρει η ΕΡΤ, τότε θα μπορεί να πάει ενδεχομένως όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα άλλο κανάλι. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε. Πάντως ότι κι αν γίνει, θα είναι με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων».

Ως προς την απόφαση που εκκρεμεί να φέρει η Κομισιόν για την περίφημη λίστα γεγονότων μεγάλης εμβέλειας: «Η Ελλάδα συμμετέχει σε όλα τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε δύο οδηγίες προς ενσωμάτωση το επόμενο διάστημα και θα δούμε φυσικά όλα αυτά τα θέματα».

www.naftemporiki.gr
Από το Blogger.