Woodstock: 50 χρόνια από το διασημότερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία!


Περίεργο πράγμα τα μποτιλιαρίσματα. Τις περισσότερες φορές, π.χ. στην καθημερινή σου διαδρομή προς/από δουλειά, σχολή, βόλτα, μπορείς να τα προβλέψεις. Και ξέρεις πώς να (προσπαθήσεις να) τα αποφύγεις. Άλλες πάλι, όχι. Όπως την έπαθαν οι διοργανωτές και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Γούντστοκ, πριν από ακριβώς 50 χρόνια! Ναι, καλά διάβασες. Μπορεί να το ξέρεις σαν το σημαντικότερο μουσικό γεγονός του προηγούμενου αιώνα. Σαν τις 4 μέρες γεμάτες Peace and Music που άλλαξαν μια ολόκληρη γενιά. Κέρδισε όμως επάξια και τον τίτλο του πιο διάσημου μποτιλιαρίσματος στην ιστορία. Όποιος προσπάθησε να πλησιάσει με το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε μία τεράστια έκπληξη. 16 χιλιομέτρων για την ακρίβεια!


Το διασημότερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία

Σκέψου ουρά αυτοκινήτων από το Σύνταγμα μέχρι τα Μελίσσια. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Πεντάλοφο. Από την Πάτρα μέχρι τη Ναύπακτο. Πώς έγινε τέτοια κακή οργάνωση; 'Ολα ξεκίνησαν από την ιδέα τεσσάρων συνεργατών, των Michael Lang, Artie Kornfield, John P. Roberts και Joel Rosenman οι οποίοι ήθελαν να διαφημίσουν το δικό τους στούντιο ηχογραφήσεων, με μία συναυλία. Ένα μικρό φεστιβάλ βρε αδερφέ, «…σε έναν μήνα από σήμερα». Κι ας ήταν άσχετοι με το θέμα.




Διαβάστε περισσότερα εδώ


from ΙΣΤΟΡΙΑ 365 https://ift.tt/2YXG7kx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη