Περιβάλλον: 12 καλλιτέχνες καλούν για δράση 

Πέμπτη πρωί, σε ένα γραφείο πλησίον της οδού Κολοκοτρώνη, όλοι οι υπάλληλοι αναστατωμένοι από τις φωνές και τη φασαρία, τρέχουν στην είσοδο τρομαγμένοι και μένουν εντέλει ενεοί, μπροστά σε δεκαπεντάχρονους εφήβους που φωνάζουν «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή»! Άλλοι επευφημούν, ενθαρρύνοντας και επιβραβεύοντας τους μαθητές και άλλοι κουνούν τα χέρια τους αδιάφορα, υποδεικνύοντας την ασημαντότητα της πορείας, δίνοντας έναν παραπάνω λόγο στα παιδιά  να διαδηλώσουν.

Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου

Σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή λοιπόν. Ένα πρόβλημα που απασχολεί τον πλανήτη  σε παγκόσμιο επίπεδο, πολύ λιγότερο δυστυχώς απ’ όσο θα ‘πρεπε. Τί ρόλο διαδραματίζει  σε αυτή την καταστροφή η ανθρώπινη παρέμβαση; Υπερθέρμανση και σεισμοί  αλλά και πυρκαγιές, πλημμύρες. Καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό μίας ανήθικης εκμεταλλευτικής πολιτικής. Η φύση αντιδρά αλλά έρχεται αντιμέτωπη με την αδιαφορία. Natura Vindictae είναι η φύση που εκδικείται, καταστρέφει τον εαυτό της και τον άνθρωπο. Τον πνίγει, τον καίει, τον πλακώνει. Κι εκείνος, εγκλωβισμένος σε έναν φαύλο κύκλο, συνεχίζει να καταστρέφει  και να καταστρέφεται, ανίκανος να αντιδράσει. Είμαστε όμως   όντα   φυσικά και η καταστροφή της φύσης συνδέεται με την αυτοκαταστροφή μας. Δώδεκα σύγχρονες καλλιτεχνικές συμμετοχές εκφράζουν το πως  βλέπει ο κόσμος της τέχνης αυτήν την καταστροφή του εσωτερικού φυσικού και του εξωτερικού φυσικού περιβάλλοντος, σε μία προσπάθεια για αφύπνιση. Για δράση. Δεν είναι άλλωστε αυτός ένας από τους πολλούς ρόλους της τέχνης;
Επιμέλεια: Ειρήνη-Μαρία Νανούρη Οργάνωση Νίκος Χιωτίνης
Συμμετέχουν  οι καλλιτέχνες: Κώστας Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Γκρίτζος, ΝίκηΖαχαρή, Γεωργία Θεολόγου, Έλενα Καλαποθάκου, Γιώργος Μέριανος, Παρασκευή Μπακαλου, Κωνσταντής Σκαντζής, Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου, Γιάννης Στεμπιλης, Στέφανος Φωλίνας (αρχική εικόνα)και η Γωγωντίνα Ατζάμπου (Proastio Art) σε συνεργασία με την Laure Vermeersch.

Event Information
Arte Visione Χώρος Τέχνης, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 8 Οκτωβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 8 – 21 Οκτωβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη: 11.30 -16.00 Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 16.00-20.30 Σάββατο: κατόπιν συνεννοήσεως , τηλ: 6945951345
Πληροφορίες: Τηλ. επικοινωνίας: 6945 951345, nchiotin@yahoo.gr

 

 

 

The post Περιβάλλον: 12 καλλιτέχνες καλούν για δράση  appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2moTt6U
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη