Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Καλεί σε σύσκεψη στις 16 Σεπτέμβρη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα


Κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε σύσκεψη που πραγματοποιεί τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, για «να δοθεί μαχητική αγωνιστική απεργιακή απάντηση με πανελλαδικό συντονισμό με Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις αλλαγές για το συνδικαλιστικό νόμο». Παράλληλα το ΕΚΛ «καλεί τα ΔΣ όλων των Σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να είναι σε ετοιμότητα, να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν οργανωμένα και συλλογικά αποφάσεις για απεργία».

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, προχωράει σε νέα μεγαλύτερη  επίθεση. 

Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει "ενοχλητικές φωνές", θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η επίθεση είναι συγκεκριμένη και στο στόχαστρο βρίσκονται τα σωματεία και το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, το δικαίωμα στη συλλογική δράση και τους αγώνες τους εργαζόμενου λαού. Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί, στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.  

Αυτή η νέα επίθεση δεν έρχεται τυχαία, η ανάπτυξή τους και η "κανονικότητά" τους προϋποθέτουν εργασιακά κάτεργα, ο "αναπτυξιακός νόμος" που ακολουθεί, θέλει εργαζόμενους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση. Γι' αυτό παίρνουν τα "μέτρα" τους, στρώνουν το έδαφος να μην υπάρχει καν κίνημα και όποιος σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί, να απολύεται και να διώκεται.    

Θέλουν να υποτάξουν πλήρως το εργατικό κίνημα για να μεγαλώσουν ακόμα παραπέρα την εκμετάλλευση των εργαζομένων, να αντλήσουν το μέγιστο κέρδος, εξασφαλίζοντας ότι θα τηρείται παντού σιγή νεκροταφείου.  

Κυβέρνηση και εργοδοσία κουνάνε το δάχτυλο στα Συνδικάτα για το πόσο δημοκρατικά είναι, αν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, αν ψηφίζουν το 50+1 των εργαζομένων για τις απεργίες και άλλα τέτοια, υποκριτικά, ενώ  την ίδια ώρα, η μεν πρώτη κυβερνάει με ούτε το 20% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, η δε δεύτερη, τη λέξη δημοκρατία τη "γνωρίζει" μόνο μέχρι τις πύλες του εργοστασίου, γιατί από κει και μέσα υπάρχει η τρομοκρατία, τα εργοδοτικά εγκλήματα, η απόλυση  σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί να ζήσει σαν άνθρωπος τον 21ο αιώνα.

Ας αφήσουν λοιπόν την υποκρισία τους ότι κόπτονται για τη λειτουργία των Συνδικάτων.

Τα Συνδικάτα έχουν νόμιμα  καταστατικά, που είναι ψηφισμένα από τους ίδιους τους  εργάτες. Στην εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς τους, όχι  μόνο δεν δίνουμε στοιχεία και λόγο, αλλά κάνουμε τα πάντα να τα περιφρουρήσουμε. Λόγο θα δώσουμε και δίνουμε καθημερινά στην εργατική τάξη, στα μέλη των Συνδικάτων και των Σωματείων, στην ίδια την κοινωνία. Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο γύψο, ας ξυπνήσουν προτού πέσουν από το κρεβάτι. Η εργατική τάξη της χώρας δεν θα ανεχτεί να δουλεύει αυτή και τα παιδιά της σαν δούλοι τον 21ο αιώνα, έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να δυναμώσει τον ταξικό πόλο στο κίνημα και να επιβάλει τα δίκιο της. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας σε συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη αποφάσισε:

  1. Να δοθεί μαχητική αγωνιστική απεργιακή απάντηση με πανελλαδικό συντονισμό με Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις αλλαγές για το συνδικαλιστικό νόμο.
  2. Καλεί τα ΔΣ όλων των Σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να είναι σε ετοιμότητα, να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν οργανωμένα και συλλογικά αποφάσεις για απεργία.
  3. Καλεί όλα τα Σωματεία και όλους τους συναδέλφους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε σύσκεψη που πραγματοποιεί τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

 Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμά μας στην οργάνωση και την απεργία».

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη