Βραδιά του Ερευνητή 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Βραδιά του Ερευνητή 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός  Κόσμος»

Το Stand up Science από τους Science Reactors «Η επιστήμη στη σκηνή! Η επιστήμη αλλιώς…» παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Τον Σεπτέμβρη του 2014, μια ομάδα νέων επιστημόνων πρωτοπαρουσίασε, διστακτικά, στο pre-event του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών –το οποίο διοργάνωσε στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2014– μια παράσταση Stand up Science, στα χνάριa του Stand up Comedy, προσπαθώντας να αναδείξει ένα άλλο πρόσωπο της επιστήμης, πιο απολαυστικό και κατανοητό και να αποδείξει πως οι επιστήμονες διαθέτουν χιούμορ.

Έκτοτε η ομάδα, με το όνομα Science Reactors, ανανεώνεται συνεχώς σε πρόσωπα, κείμενα, ύφος και νέες συνεργασίες, διατηρώντας όμως  αναλλοίωτο τον αρχικό στόχο της: να συμβάλει στην εξωστρέφεια της επιστήμης με το προσωπικό της  «ανατρεπτικό» τρόπο,  δίνει όμως ένα δυναμικό παρών σε κάθε Βραδιά του Ερευνητή και όχι μόνο.

Μέσα από το  Stand up Science  και το Science on Stage παρουσιάζουν  επιστημονικά θέματα με τρόπο εύληπτο και διασκεδαστικό. Οι  επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή και αφηγούνται   τις δικές τους ιστορίες, και μάλιστα ιστορίες γεμάτες χιούμορ.

Οι Science Reactors, έχοντας πλέον  κερδίσει το δικό τους «fan» κοινό  συμμετέχουν σε μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις και φεστιβάλ, TEDx, φεστιβάλ Κωμωδίας και  δίνουν δικές τους παραστάσεις σε θέατρα. Αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.

Στο REN19 συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Γιώργος Γαλανόπουλος, Ηλεκτρολόγος μηχανικός (PhD)

Στέφανος Γιαγτζόγλου, Bιολόγος, ο οποίος είναι και ο παρουσιαστής της παράστασης

Ερμής Ζαχαρόπουλος, Πληροφορικός

Αθανάσης Κουστένης, Βιοφυσικός

Χρήστος Πανταζίδης, Χημικός

Κώστας Περιστέρης, Ιατρός

Αλέξανδρος Σουρτζής, Χωροτάκτης-Πολεοδόμος

Πολυξένη Σπηλιωπούλου, ΤΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ

Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, σκηνοθέτης

Βραδιά του Ερευνητή 2019

Stand up Science  από τους Science Reactors

Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…

 Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» – Πειραιώς 254,

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2lcWrLz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη