Στην Χίο αύριο ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Στην Χίο αύριο ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Στην Χίο θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει άσκηση έρευνας και διάσωσης η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών».

Σκοπός της άσκησης η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με τον FRONTEX, είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και ο εντοπισμός και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Το σενάριο της άσκησης εμπεριέχει την διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μέσα και προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Frontex, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της άσκησης ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο Χίου, ενώ θα έχει συναντήσεις και με σειρά τοπικών παραγόντων.

The post Στην Χίο αύριο ο Γιάννης Πλακιωτάκης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mSKkng
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη