Το πρώτο ιδιωτικό ΙΕΚ στη Θράκη με ειδικότητες Αρχιμάγειρα, Κομμωτικής και Σχολή Κρέατος

Το πρώτο ιδιωτικό ΙΕΚ στη Θράκη με ειδικότητες Αρχιμάγειρα, Κομμωτικής και Σχολή Κρέατος

Ιδρύθηκε το πρώτο ιδιωτικό ΙΕΚ στη Θράκη και θα λειτουργήσει στην Κομοτηνή(σ.σ. κοντά στην Σχολή των Δοκίμων Αστυφυλάκων)

Στο συγκεκριμένο ΙΕΚ θα λειτουργήσουν Ειδικότητες, όπως Αρχιμάγειρα( Chef) και Κομμωτικής.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν ως τις 10 Οκτώβρη και στις 20 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ, Γιώργο Μπατσολάκη, στην ΕΡΤ, η διαφορά σε σχέση με τα δημόσια ΙΕΚ και του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, είναι σε σχέση με την Ειδικότητα του Αρχιμάγειρα, όπου οι σπουδαστές θα μπορούν να βρουν αμέσως θέση εργασίας, με την οποία να πληρώνουν τα δίδακτρα και το ενοίκιο, εφόσον θα μείνουν στην Κομοτηνή.
Ο κλάδος της Μαγειρικής είναι ένας δυνατά ανερχόμενος κλάδος και έχει λαμπρά πεδία δράσης και φυσικά απασχόλησης στην ΑΜ-Θ, ειδικά στις περιοχές της Θάσου και της Αλεξ/πολης, εκεί όπου η γαστρονομία τα τελευταία χρόνια ανθεί ιδιαίτερα.
«Ακριβώς μέσα από αυτό την καλή προοπτική και από αυτό που έχουν δημιουργήσει οι διάφορες εκπομπές για την Μαγειρική και την Γαστρονομία από τον πλούτο των προϊόντων της Ελλάδας, θεωρούμε πως υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσουμε τους σπουδαστές μας στο θέμα της εξεύρεσης θέσης εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Μπατσολάκης.
Επίσης από το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό συγκρότημα, υλοποιούνται εδώ και καιρό, σεμινάρια και δράσεις για το κρέας, αλλά και τρίμηνη Σχολή Κρέατος, με επισκέψεις σε εκτροφές Κτηνοτρόφων. Από αυτή την κατάρτιση οι σπουδαστές θα αποκομίσουν γνώσεις για την σωστή εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού, για την ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος του κάθε τεμαχίου κρέατος, που δίνει και διαφορετική γεύση!
Τα σεμινάρια για το κρέας έχουν τρέξει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα στόχος είναι να γίνουν και 12μηνης διάρκειας.
Η συγκεκριμένη Σχολή θα λειτουργήσει από τον Νοέμβριο, ωστόσο από τώρα έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μπατσολάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στη Βασιλική Μαχαίρα
ΥΓ: Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του κ. Μπατσολάκη

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2lobjH7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.