Ετοιμάζει αλλαγές ο Μάρτινς με Λαμία


Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού αντί του Γιασίν Μεριά στο ματς του Σαββάτου με την Λαμία στο Φάληρο.

Ετοιμος να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με την Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ο Πέδρο Μάρτινς. Από την μια ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του καθώς ακολουθούν δυο σημαντικά παιχνίδια πρώτα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την ερχόμενη Τρίτη (1/10) για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια την Κυριακή (6/10) το ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης για το πρωτάθλημα και αφετέρου γιατί θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει να βάζει στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας παίκτες όπως οι Σουντανί, Ελ Αραμπί, Μπενζιά, Λοβέρα, Γκασπάρ που εντάχθηκαν καθυστερημένα στην ομάδα.

Από την άλλη ειδικά στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να υπάρξουν στο ματς με την Λαμία, αλλαγές που θα είναι αναγκαστικές καθώς ο Γιασίν Μεριά αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στην γάμπα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό δεν θέλουν ο παίκτης να πιστεί και βγάλει κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Αλλωστε ο Μεριά χρειάζεται ανάσες και ειδική μεταχείριση καθώς επί της ουσίας αγωνίζεται ασταμάτητα από την περυσινή περιόδο μιας και έλαβε μέρος ως βασικός σε όλα τα ματς που έδωσε η Εθνική Τυνησίας στο Κόπα Αφρικά.

Επίσης εκτός ενδεκάδα στην αναμέτρηση με την Λαμία είναι πολύ πιθανόν να μείνει και ο Σεμέδο που μετά την αρθροσκόπηση που έκανε στο γόνατο, «έβγαλε» δυο σερί 90λεπτα με την Τότεναμ και τον Παναθηναϊκό. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για το ματς με την Λαμία και πιθανότατα και για τα δυο που έπονται με Ερυθρό Αστέρα και Αρη, δεν υπολογίζεται ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός ο Αμπού Σισέ ο οποίος ακόμη δεν έχει συνέλει από την σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικούπου είχε προσβληθεί. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη, παραμονή του αγώνα με την Τότεναμ και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί.

Κατόπιν τούτου ο Π. Μάρτινς αναμένεται να ενεργοποιήσει μετά από καιρό για τα μετόπισθεν τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ουσεϊνού Μπα. Ειδικά ο Αβρ. Παπαδόπουλος μπορεί να δώσει με την εμπειρία του σημανικές λύσεις στην άμυνα των Πειραιωτών. Ο 35χρονος στόπερ είχε παίξει βασικός στις 23 Ιουλίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 22’ με τον Ουσεϊνού Μπα να παίρνει τη θέση του. Γενικά στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας ο Μάρτινς προσανατολίζεται να προχωρήσει σε πέντε ή έξι αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα.

Βέβαια το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο αν και πόσα νέα πρόσωπα θα μπουν στην ενδεκάδα στο ματς με την Λαμία, αλλά αν θα μπορέσει να επανέλθει άμεσα στις καλές εμφανίσεις, αφήνοντας πίσω του την κακή εικόνα που παρουσίασε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μάθουν να συνδυάζουν τα παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα το πρόγραμμα τους έχει φέρει να δίνουν πολύ σημαντικά παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ αμέσως μετά τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Ηδη μετά το ματς με την Τότεναμ έπαιξαν με τον Παναθηναϊκόσ το ΟΑΚΑ, ενώ μετά τον αγώνα που θα δώσουν με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, ακολουθεί ο αγώνας με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη. Και υπάρχει και συνέχεια καθώς μετά το ματς με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη στις 22 Οκτωβρίου, οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο ίδιο γήπεδο την ΑΕΚ ενώ μετά το ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο στις 26 Νοεμβρίου θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

www.ekirikas.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη