Πόθεν έσχες: Τα δέκα οχήματα και οι καταθέσεις στην Ελβετία του κ. Βαρουφάκη

Πόθεν έσχες: Τα δέκα οχήματα και οι καταθέσεις στην Ελβετία του κ. Βαρουφάκη

Στη δημοσιότητα βγήκε το πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων και του Ιωάννη Βαρουφάκη.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης το 2015 δήλωσε καθαρό εισόδημα απο μισθωτές υπηρεσίες μόλις 15.718 ευρώ.

Υψηλότερα ήταν το εισόδημα του απο επιχιερηματική δραστηριότητα (78.731ευρώ,) σε μερίσματα και τόκους (51.642ευρω) και απο "άλλες περιπτώσεις" (28.332ευρώ).

Η σύζυγός του κ. Δανάη Στράτου δήλωσε μόλις 840 απο ακίνητα. Χαμηλές ήταν και οι καταθέσεις του ζεύγους καθώς ο κ Βαρουφάκης είχε 18.149 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και περίπου 18.000 δολάρια σε τραπεζα της Αμερικής.

Στα ακίνητα μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η πολυτελής εξοχική κατοικία στην Αίγινα κι εκτάσεις στην Αττική. Δηλώνει συμμετοχή στην επιχείρηση ΜΚΟ "Βιταλ σπέις".

Εντυπωσιακή αύξηση στα εισοδήματα του σημειώσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών το επόμενο έτος. Έτσι, το 2016 δήλωσε εισόδημα απο μερίσματα και τόκους ποσό που εκτοξέυτηκε στις 212.956 ευρώ και από επιχειρηματική δραστηριότητα 117.241 ευρώ. Απο μισθωτές υπηρεσίες 16.272 ευρώ.

Παράλληλα εκτοξεύονται και οι καταθέσεις του σε ελβετική τράπεζα που ανέρχονται σε περίπου 250.000 ευρώ. Την ίδια χρονιά δηλώνει συμμετοχή στην "Dimovracy Europe movment" 2025 ευρώ και στο DIEM25 με 100ευρώ.

Η άνοδος των εισοδημάτων του συνεχίστηκε και την επόμενη χρόνια. Το 2017 η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν 316.047 ευρώ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγος του έχουν στην κατοχή τους συνολικά 10 οχήματα.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του κ. Βαρουφάκη.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mRyDxd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη