Χανιά: Άμεση αντίδραση της «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Χανιά: Άμεση αντίδραση της «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Άμεσα αντέδρασε η θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, «Κρητικά ακίνητα ΑΕ», στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επανατοποθέτηση του ρυμοτομικού βάρους στο οικόπεδο της ΑΒΕΑ και την κατά πλειοψηφία απόφαση για αγωγή του δήμου σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας με σκοπό τη διεκδίκηση 270 τ.μ βόρεια του οικοπέδου.

Με γραπτή της ανακοίνωση η εταιρεία δηλώνει ότι σέβεται την σχετική απόφαση, ωστόσο αμφισβητεί τη μεθοδολογία της νέας δημοτικής αρχής. Στην ίδια ανακοίνωση η θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας, δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που παρέχει η νομοθεσία, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» είναι μια πολυμετοχική εταιρεία, θυγατρική της Τράπεζας Χανίων, στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και ασχολείται επί σειρά ετών με την αξιοποίηση και ανάπτυξη ακινήτων.
Η εταιρεία αγόρασε το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, στο οποίο από το 1995 υπήρχε δέσμευση για τη χρήση του ως κοινωφελούς χώρου – χώρου αθλητισμού, διαδικασία για την οποία εμείς ουδέποτε διαφωνήσαμε, απλά αυτό που επιδιώξαμε και επιδιώκουμε είναι να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την αποζημίωσή μας ή την αποδέσμευσή του, σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση από το 2014, που αίρει το ρυμοτομικό βάρος.
Αναφορικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
Το συγκεκριμένο οικόπεδο 2.909 τ.μ. αποκτήθηκε ως έχει από την ΑΒΕΑ και ταυτίζεται πλήρως σε όλα τα χαρακτηριστικά του, με το επίσημα Υπηρεσιακά θεωρημένο κτηματολογικό Διάγραμμα της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλεως που έκανε ο Δήμος το 1995.
Τα έγγραφα δεσμευτικού χαρακτήρα και οι συμφωνίες που επικαλούμεθα στην από 24.09.2019 επιστολή μας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από τους αντισυμβαλλόμενους ακόμη και σήμερα.
Στην ίδια επιστολή μας, επισημοποιήσαμε τις θετικές προθέσεις μας για τις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής. Μετά δε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτές καθίστανται κατά μείζονα λόγο σεβαστές.
Ως προς την μεθοδολογία της Δημοτικής Αρχής, την οποία αποκρούομε, «ουδέν σχόλιο».
Προκαλεί όμως αλλαγή και στη δική μας μεθοδολογία για τις περαιτέρω ενέργειες ως προς την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κρητικά Ακίνητα και χρήση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει η Νομοθεσία.
Όπως όμως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η Κρητικά Ακίνητα δεν κόβει πίσω της γέφυρες. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όταν και αν προκύψει το οικόπεδο ελεύθερο βάρους, θα ενημερωθεί αρμοδίως και Δημοσίως η Δημοτική Αρχή, υπό την επιφύλαξη βεβαίως των ανειλημμένων υποχρεώσεων έναντι τρίτων ως προς τη μεταβίβαση.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2ltgDsM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη