Αυξάνεται η έκπτωση για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων - Δεδομένη η νέα παράταση

photo: Eurokinissi

Αυξάνεται από 20% σε 30% η έκπτωση στο πρόστιμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων εφόσον αυτό καταβληθεί εφάπαξ, και από 10% σε 20% εφόσον καταβληθεί το 30% (και το υπόλοιπο με δόσεις) αμέσως μετά την πληρωμή του παραβόλου

Ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που δόθηκε σε διαβούλευση προχθές, περιλαμβάνονται νέες εκπτώσεις για του πολίτες κάτι που προδικάζει την παράταση της ρύθμισης.

Οι δύο αυτές ρυθμίσεις ουσιαστικά αποτελούν πρόκριμα για την παράταση ισχύος του νόμου για τα αυθαίρετα, η ισχύς του οποίου λήγει στις 8 Νοεμβρίου.

Αίσθηση πάντως κάνει η αποκάλυψη ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία, από το 2020 και μετά, όσα κτίρια δημόσια και ιδιωτικά δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ, θα θεωρούνται αυθαίρετα!

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κτιρίων (όπως είναι π.χ. τα διατηρητέα κτίρια) στα οποία δεν είναι εύκολο να ενσωματωθούν υποδομές για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας αναμένεται να ζητηθεί από την ΕΕ ένα πιο ελαστικό χρονοδιάγραμμα.

Η Ελλάδα, πάντως, δέχεται πιέσεις για να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον νέο οικοδομικό κανονισμό υπάρχει σχετική πρόβλεψη.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2O1GyDx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη