Εικαστικός περίπατος στο Χαλάνδρι

Οι σημερινοί πληθυσμοί των πόλεων, μέσω έντονων κοινωνικό-οικονομικών μεταβολών και σε  κλίμα ανασφάλειας, έχουν την τάση να αναδιπλώνονται σε έναν συμβολικό κόσμο παραδοσιακών αξιών, ώστε το τοπικό και το εθνικό να δημιουργεί ένα κέλυφος ασφάλειας απέναντι στη ρευστότητα και την αστάθεια. Με αφορμή τα παραπάνω η περιοχή του Συνοικισμού, με τις μνήμες και τα απομείναντα πολιτισμικά στοιχεία που εμπεριέχει, μας καλεί να συναναστραφούμε και να μεταφράσουμε παλαιά ίχνη στον υπαίθριο χώρο, επιτρέποντας νέες ερμηνείες και ταυτίσεις στη συνάντηση των διαφορών.
Οι εικαστικοί Παναγιώτης Δαραμάρας και Λία Πέτρου επιμελούνται την ομαδική, εικαστική έκθεση “Remembering Remembered” στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου. Τα εικαστικά έργα και οι δράσεις που δημιουργήθηκαν παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα σε μαγαζιά, αυλές, δρόμους και πάρκα. Οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν έναν χαρτογραφημένο περίπατο με οδηγό το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο που θα διατίθεται δωρεάν τις μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης στο σημείο συνάντησης, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 10.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σπύρος Αγγελόπουλος, Bill Anagnos, Μαρία Γουβέλη, Παναγιώτης Δαραμάρας, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Μαρία Κόντη, Παναγιώτα Κότσιρα, Διονύσης Ματαράγκας, Δημήτρης Μιχάλαρος, Μαρία Νυμφιάδη, Νίκος Παπαδημητρίου, Νίκος Παπαδόπουλος, Λία Πέτρου, Νικόλαος Ποδιάς, Φοίβος Σοφικίτης, Μυρτώ Χμιελέφσκι. Επιμέλεια: Παναγιώτης Δαραμάρας, Λία Πέτρου. 

Event Information
Σημείο συνάντησης: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Χαλάνδρι.
Εγκαίνια: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 18:30
Διάρκεια έκθεσης: 28, 29 Σεπτεμβρίου και 4, 5, 6 Οκτωβρίου, 18.30­21.00

The post Εικαστικός περίπατος στο Χαλάνδρι appeared first on Art22.from Art22 https://ift.tt/32xDyD3
via IFTTT
Από το Blogger.