Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το μεταναστευτικό – Την Δευτέρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το μεταναστευτικό – Την Δευτέρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Εβδομάδα εξελίξεων εντός και εκτός Ελλάδας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, και θα τεθούν επί τάπητος οι αυξανόμενες ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την Τουρκία και η νέα νομοθεσία για την επιτάχυνση της εξέτασης αιτημάτων ασύλου.

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες μέρες στην ηπειρωτική χώρα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να έχει εξαγγείλει τη δημιουργία δομών φιλοξενίας σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες, με ισοκατανομή των προσφυγών. Παράλληλα, ήδη έχει ξεκινήσει η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με προσωπικό και μέσα, και έχει ζητηθεί η περαιτέρω συνδρομή της Frontex.

Την ίδια ώρα, πρωτοβουλίες και δράσεις δρομολογούνται και από την Ευρώπη. Ειδικότερα, εντός των ημερών, οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας και ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα επισκεφθούν διαδοχικά την Άγκυρα και την Αθήνα. Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί αφενός η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και οι πιέσεις προς την Τουρκία να εφαρμόσει σωστά τη συμφωνία με την Ευρώπη, και αφετέρου η βελτίωση των διαδικασιών επαναπροώθησης των μεταναστών και της χορήγησης ασύλου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος θα έχει συνάντηση με την αντίστοιχη της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nE9ark
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη