Τραγωδία με ροτβάιλερ: Σκύλος στο... σακί - Σκοτώνει η άγνοια για τα χαρακτηριστικά κάθε ράτσας

Τραγωδία με ροτβάιλερ: Σκύλος στο... σακί - Σκοτώνει η άγνοια για τα χαρακτηριστικά κάθε ράτσας

Το περιστατικό με τον θάνατο βρέφους από επίθεση ροτβάιλερ επανέφερε το θέμα τη συνύπαρξης σκύλων και μικρών παιδιών μέσα στο σπίτι. Ο εκπαιδευτής σκύλων Δημήτρης Σκυλάκος (k9doorways), εξηγεί στο Dikaiologitika News τη σημασία της ανατροφής και της εκπαίδευσης των σκύλων.

«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τα ροτβάιλερ, ότι ακόμα και αν εκπαιδευτούν μπορούν να παρουσιάσουν επιθετική συμπεριφορά. Η συγκεκριμένη ράτσα δεν ενδείκνυται σίγουρα για παρέα στο σπίτι, πόσο μάλλον για συνύπαρξη με βρέφος», αυτό εξηγεί στο Dikaiologitika News, ο εκπαιδευτής σκύλων Δημήτρης Σκυλάκος, με αφορμή τον θάνατο του βρέφους από την επίθεση ροτβάιλερ.

Όπως μάλιστα τονίζει «Oι άνθρωποι που επιλέγουν ροτβάιλερ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την επιθετική συμπεριφορά, ενώ η συγκεκριμένη ράτσα δεν προορίζεται για να είναι σε μπαλκόνι καθώς είναι πολύ δυναμικά ζώα και μπορούν να κάνουν ζημιά ανά πάσα στιγμή».

Τα ροτβάιλερ, όπως αναφέρει ο εκπαιδευτής από τη φύση τους εμφανίζουν έντονη επιθετικότητα, καθώς η συγκεκριμένη ράτσα σκυλιών χρησιμοποιείται κυρίως για την φύλαξη χώρων.

Όπως εξηγεί ο Δ. Σκυλάκος, ένα ροτβάιλερ μπορεί να επιτεθεί είτε γιατί θέλει να πιάσει το θήραμα είτε γιατί φοβάται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως δηλώνει ο ίδιος, μπορεί να ένιωσε ανταγωνισμό.

Το σίγουρο πάντως είναι πως επειδή η εκτροφή τους είναι μαζική, υπάρχει διαφορά από χαρακτήρα σε χαρακτήρα, και εναλλαγή συμπεριφοράς καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να εμφανίσουν επιθετικότητα.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2AgtpPe
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη