Παναγιώτης Ιακωβής: Συντηρητικοί


Συντηρητικοί
________________

Ποιος είναι Συντηρητικός και ποιος είναι Προοδευτικός άραγε;

Μάλλον Συντηρητικός είναι αυτός που προσπαθεί να συντηρήσει μια κατάσταση ως έχει. Και Προοδευτικός είναι αυτός που προσπαθεί να συμβάλλει στην προς το καλύτερο πρόοδο μιας κατάστασης. Μικρή βοήθεια σας έδωσα, θα μου πείτε.

Όμως, όπως σχεδόν όλοι θα συμφωνήσουμε, η Πρόοδος ή η Συντήρηση είναι κυρίως πνευματικές καταστάσεις. Όχι επιφανειακά lifestyle φαινόμενα. Συνεπώς, η κατασπατάληση του πολύτιμου χρόνου ενός νέου παιδιού με τα μούσια, τις βλεφαρίδες, τα στρας στα νύχια και τις συνεχείς αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών, μάλλον σχετίζεται αρνητικά με την πνευματική πρόοδο. Απλούστατη, βασική, Οικονομική Επιστήμη. Δεν υπάρχει "δωρεάν γεύμα": Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Κόστος ευκαιρίας.
Θα προτιμούσα να μην ασχολούνται τα παιδιά μας με lifestyle σπατάλη χρόνου. Αναγνωρίζω ότι είναι δυσχερές. Και οι Kardashians καθώς και όλες οι "διασημότητες" του Instagram θα διαφωνήσουν μαζί μου. Ο σίγουρος χαμένος.

Αλλά αυτό διαφέρει από το να αποδεχτούμε την δική τους αβάσταχτη ελαφρότητα ως επιθυμητή για τα παιδιά μας. Καλό θα ήταν να μην δεχόμαστε τον πρωινάδικο ευτελισμό ως δεδομένο.
Συγχαρητήρια στους αδελφούς Κύπριους που προσπαθούν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από την κουλτούρα του πρωινάδικου. Τους δίνουν λίγες περισσότερες ευκαιρίες να μην συντηρήσουν μια νοσηρή Παιδεία με πρότυπο τις Kardashians και τον ευτελισμό των πρωινών shows.

Ούτε ο Ν.4000, αλλά ούτε η σημερινή ασύδοτη ελαφρότητα είναι όμορφα. Ας βρούμε ένα μέτρο.
Η φωτογραφία είναι από τα παιδιά της Ecole Normale Supérieure.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη