Λαμία - Φθιώτιδα: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 «Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο»

​Στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2019 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019 «Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΗΠΚ 2019

πηγή: www.culture.gr

Στην Λαμία και στη Φθιώτιδα δυστυχώς θα πραγματοποιηθεί μία μόνο εκδήλωση και συγκεκριμένα στην Υπάτη στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας διοργανώνουν την εκπαιδευτική δράση για μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «…πίνεις, κυβεύεις, παίζεις, γελάς…» Βυζαντινών παίγνια στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη.

Είναι λυπηρό το γεγονός να γίνεται μια μόνο εκδήλωση στο Δήμο Λαμιέων στα πλαίσια της διοργάνωσης Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 και μάλιστα όχι στη Λαμία αλλά στην Υπάτη. Στη Φθιώτιδα γενικότερα δε πραγματοποιείται καμία.

Μήπως λοιδορούμε την πλούσια ιστορία και πολιτισμό της περιοχής μας;

Θα πρέπει να στηρίξουμε το ιστορικοπολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής μας αν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη. Ειδάλλως δε μας φταίει κανένας που η πόλης μας και η ευρύτερη περιοχή είναι σε εγκατάλειψη.
Από το Blogger.