Μαρία Ρεπούση: Μέρος της δεξιάς κανονικότητας η «απόφαση» Κεραμέως για εθνική συνείδηση μέσω του μαθήματος της ιστορίας

Μαρία Ρεπούση: Μέρος της δεξιάς κανονικότητας η «απόφαση» Κεραμέως για εθνική συνείδηση μέσω του μαθήματος της ιστορίας

Η Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια ιστορίας και ιστορικής εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, σχετικά με τις αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την επιστροφή της διδασκαλίας του Μακεδονικού Αγώνα και την έμφαση στα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης το 1821, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί εκ νέου η ενότητα για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κυρίας Ρεπούση, με την οποία εκφράζει ανοικτά τις διαφωνίες της με τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, ενώ από την κριτική της δε λείπει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας για το μάθημα της ιστορίας είναι δείγμα της επιστροφής στην κανονικότητα της δεξιάς.

Όλος ο πολιτισμένος κόσμος, -επιστημονικός και ευτυχώς και τα προγράμματα σπουδών-, συνομολογεί ότι σκοπός του μαθήματος της ιστορίας είναι η καλλιέργεια ιστορικής συνείδησης και ιστορικής σκέψης και η κ Κεραμέως αποφάνθηκε ότι σκοπός της πρέπει να είναι η εθνική συνείδηση.

Την κανονικότητα ωστόσο αυτή δεν κλόνισε δυστυχώς η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μάθημα της ιστορίας παρέμεινε το ίδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να το αλλάξει. Δεν κατάλαβε πόσο και αυτό είναι μέρος της δεξιάς κανονικότητας.



from Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/2N2r4Qb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη