Απεργιακή συγκέντρωση στη Μύρινα την Τετάρτη-καλέσμα από την ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση στη Μύρινα την Τετάρτη-καλέσμα από την ΑΔΕΔΥ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Μύρινας, στις 11 το πρωί καλεί τους φορείς της Λήμνου το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

Πήραν "φόρα" από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-υπουργείου εργασίας-εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζει το ρόλο της, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Είναι οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να σπείρουν σύγχυση, μοιρολατρία, να αποδυναμώσουν την απάντηση και την ενημέρωση των εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!"

Στη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

The post Απεργιακή συγκέντρωση στη Μύρινα την Τετάρτη-καλέσμα από την ΑΔΕΔΥ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2n8Qikz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη