Στην προβλήτα του λιμανιού της Σητείας προσέκρουσε το «Πρέβελης»

Στην προβλήτα του λιμανιού της Σητείας προσέκρουσε το «Πρέβελης»

Στην προβλήτα του λιμανιού Σητείας προσέκρουσε χθες το μεσημέρι το πλοίο »ΠΡΕΒΕΛΗΣ» κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς στα έξαλα του πλοίου, και συγκεκριμένα στη δεξιά επιφάνεια του προστατευτικού περιζώματος (fender) καθρέπτη πρύμνης.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, ενώ την ώρα του συμβάντος σε αυτό επέβαιναν 184 επιβάτες και 66 οχήματα, εκ των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 11 επιβάτες και 2 οχήματα με προορισμό τη Σητεία.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του »ΠΡΕΒΕΛΗΣ» ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν διενέργειας έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη για ένα μεμονωμένο δρομολόγιο.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο απέπλευσε την 20:25 με 246 επιβάτες και 94 οχήματα προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (κυκλικό).

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mzblMZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.