Ανώτατο Δικαστήριο ΗΒ: Παράνομη η αναστολή του κοινοβουλίου-Συνεδριάζει αύριο

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΒ: Παράνομη η αναστολή του κοινοβουλίου-Συνεδριάζει αύριο

Άλλο ένα ηχηρό χαστούκι, το έβδομο κατά σειρά, για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και την προσπάθειά του να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ομόφωνα ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να συμβουλεύσει τη Βαίλισσα Ελισάβετ να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου για 5 εβδομάδες ήταν παράνομη, γιατί στέρησε από το σώμα τη δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως ορίζονται από το Σύνταγμα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Επιπλέον το δικαστήριο κήρυξε την αναστολή άκυρη και θεωρεί ότι δεν συνέβη ποτέ, κάτι που ανοίγει το δρόμο για συνεδρίαση του κοινοβουλίου αμέσως.

Ο Πρόεδρός του, Τζον Μπέρκοου, ανακοίνωσε ότι η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει αύριο το μεσημέρι, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. Το επιτελείο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι μελετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2liQvkb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.