Θωμάς Γεωργάς: Φάνη μου λίγες μέρες πριν εκλεγείς , σε επίσκεψή σου στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Φθιώτιδας σου είχα επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα των μεικτών μεταναστευτικών ροών


Φάνη μου λίγες μέρες πριν εκλεγείς , σε επίσκεψή σου στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Φθιώτιδας σου είχα επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα των μεικτών μεταναστευτικών ροών γνωστοποιώντας σου ότι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οικογενειών μας αλλά και την κοινωνική μας συνοχή σε επίπεδο πόλης, νομού, περιφέρειας δεν θα βρουν συναυτουργούς στη μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας μας.

Οι σημερινές σου δηλώσεις όμως φαίνεται ότι σκοπό έχουν όχι να προασπίσουν την ασφάλεια και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών που εκπροσωπείς αλλά να προλειάνουν το έδαφος για παρεμβάσεις που δεν θα βρουν σύμφωνη την κοινωνία.

Η δε δήλωσή σου για 'αδικαιολόγητες αντιδράσεις κατοίκων' δεν αρμόζει σε εκπρόσωπο του συντηρητικού , αστικού, δημοκρατικού κομματιού της Περιφέρειάς μας.

Δηλώσεις που στοχοποιούν εκ των προτέρων μάλιστα τις τοπικές κοινωνίες θα μπορούσαν να προέρχεται από τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς και από πολιτικούς φορείς που κινούνται στα πλαίσια του διεθνισμού, αλλά όχι από εσένα.

Παραβλέποντας όλα τα παραπάνω όμως, να σου υπενθυμίσω ότι προεκλογικά πουθενά δεν παρουσίασες το μοντέλο του περιφερειάρχη - διεκπεραιωτή υπουργικών αποφάσεων ως το δικό σου μοντέλο διοίκησης. Πριν λοιπόν φτάσεις στη διεκπεραίωση, κάνε τις δικές σου προτάσεις σε συνεργασία με τους δημάρχους της περιφέρειας ώστε να προτείνετε εσείς από κοινού τις περιοχές (την περιοχή; ) που θα εγκατασταθούν οι 1000; αλλοδαποί και να μεταφέρεις την πίεση και στους δημάρχους που γνωρίζουν προσωπα και καταστάσεις καλύτερα μιας και η επαφή τους με τους πολίτες είναι αμεσότερη. Το να επιρρίψουν ευθύνες οι δήμαρχοι σε σένα , και εσύ στο υπουργικό συμβούλιο ούτε θα πείσουν κανέναν μας, ούτε και θα βελτιώσουν την κατάσταση. Κανένα υπουργικό συμβούλιο δεν θα σου υποδείξει τους χώρους εγκατάστασης χωρίς να βασίζεται στις δικές σου-σας εισηγήσεις. 

Και τέλος, το να ορθώσεις ανάστημα στις υπουργικές αποφάσεις και να εκφράσεις επιφυλάξεις για το αν είναι εφικτές στην περιφέρειά σου χωρίς να διαταράξουν τη ζωή των πολιτών δεν είναι ούτε παράνομο , ούτε αντισυνταγματικό , ούτε ανήθικο. Είναι υποχρέωσή σου.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη