Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ερίζουν για το Μάτι ελέω κλιματικής αλλαγής

photo: Eurokinissi

Κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την κλιματική αλλαγή. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, κατά την οποία έκανε και αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι. 

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγγειλε την  πρόθεση της Ελλάδας να συγκαλέσει σύνοδο υψηλού επιπέδου το προσεχές έτος στην Αθήνα, με στόχο την υιοθέτηση δήλωσης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από  τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο ίδιος μιλώντας στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.αναφέρθηκε στην περυσινή μεγάλη τραγωδία στο Μάτι όπου έχασαν την ζωή τους 102 άνθρωποι για να καταλήξει: «Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

«Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- "κωλοτούμπα", από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ. Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για "ακραία καιρικά φαινόμενα" και για την κλιματική αλλαγή», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Χαρίτση, ο οποίος σηκώνοντας τους τόνους δήλωσε:

«Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας! Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα.Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη».

Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, που εξέδωσε την ανακοίνωση: «Προς ΣΥΡΙΖΑ: Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές».

 

 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mSsBMV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη