Λαμία: Επικίνδυνο για πυρκαγιά το πευκοδάσος του Προφήτη Ηλία


Αγαπητέ μου φίλε. 
Αυτά -σημερινές φωτογραφίες 3 Σεπτ στο πευκοδάσος του Προφήτη Ηλία- τα βλέπω μόνο εγώ! Δεν υπάρχουν κατά τη κυρία Δασάρχη. Δείτε όμως και το ύφος της απάντησης..."Εν μέσω λοιπόν της διαδικασίας αυτής λίγο πριν φορτωθούν τα υπολείμματα καθαρισμού να φωτογραφίζετε τους μικρούς σωρούς, χωρίς να έχετε ζητήσει καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δημοσιεύετε φωτογραφίες, κινδυνολογείτε και οδηγείστε σε λανθασμένα και άστοχα συμπεράσματα".

Για την ιστορία λοιπόν: Γράφαμε κάνοντας μια ανάρτηση στις 12 Ιουλίου, στο μέσο της θερινής περιόδου: "Αγαπητέ μου φίλε, πες ό,τι θες, όμως μην πεις ότι αυτές οι εικόνες ταιριάζουν στην πρόβλεψη για αντιπυρική προστασία περιοχών ιδιαίτερης προστασίας, όπως είναι το περιαστικό άλσος του Προφήτη Ηλία της Λαμίας. Έγινε το κλάδεμα των πεύκων μέχρι ένα ύψος, δεν θα μπορούσε να συγκεντρωθούν τα κλαδέματα και να απομακρυνθούν, όπως προβλέπεται; Όλες οι εγκύκλιοι της Πολιτικής Προστασίας αναφέρονται στην απομάκρυνση της ξερής βλάστησης, των κλαδεμάτων και των υπολειμμάτων υλοτομιών, γιατί αποτελεί εύφλεκτη ύλη επικίνδυνη για πυρκαγιά." 

Τα κλαδέματα είχαν κοπεί τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Η κυρία Δασάρχης απάντησε μετά από 38 μέρες, στις 20/8 με το έγγραφο που βλέπεις στις φωτογραφίες. Οι σωροί είναι ακόμα εκεί, επικίνδυνη εύφλεκτη ύλη για πυρκαγιά, όπως λένε οι εγκύκλιοι της Πολιτικής Προστασίας. 

Επικίνδυνοι κινδυνολόγοι όμως, κατά την κυρία Δασάρχη, είναι οι ενεργοί πολίτες, που επισημαίνουν το πρόβλημα. Και ακριβώς έτσι αντιλαμβάνεται τη συνεργασία μαζί τους, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε ανάλογες απαντήσεις από την κυρία Δασάρχη. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία.

















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη