Δύο νεκροί και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Δύο νεκροί και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την δυτική Ελλάδα. Ο ένας σκοτώθηκε από κεραυνό στην Ηλεία και ο άλλος στην Κυπαρισσία από κεραυνό την ώρα που μάζευε σίδερα σε χωματερή στην Κυπαρισσία. Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στην Κεφαλονιά βούλιαξαν χωριά στις λάσπες.

Iσχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, θα επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τα δυτικά βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στη Θεσσαλία, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα την Τετάρτη η κακοκαιρία

Στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί.Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανεβαίνει τη θερμοκρασία την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετική είδηση: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διάφορες περιοχές της χώρας

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mr0ILq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη