Βαριές κατηγορίες μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη αφού "βούλιαξαν" την Creta Farms: "απάτες και κακοδιαχείρηση"

Βαριές κατηγορίες μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη αφού

Σε νέα αγωγή στον αδελφό του Κωνσταντίνο Δομαζάκη για τις ευθύνες σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο που προκλήθηκε στην εταιρία προχώρησε ο Εμμανουήλ Δομαζάκης καθώς η εταιρία οδεύει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με σχέδιο αιμοδότησης που ενέκριναν οι Τράπεζες.

Απάντηση στη νέα αγωγή που δέχτηκε από τον αδελφό του , Εμμ. Δομαζάκη έστειλε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης καθώς τα δύο αδέλφια που ίδρυσαν την μεγάλη ελληνική αλλαντοβιομηχανία, κατάφεραν να την φτάσουν στο χείλος του γκρεμού με κίνδυνο να βγουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι. Η απάντηση στην αγωγή έγινε μία μέρα μετά την ανακοίνωση οτι και ο δεύτερος αδελφός, μετά τον πρώτο, απεδέχθη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την σωτηρία της εταιρίας και την έλευση επενδυτή.

Οπως τονίζει :

"Καλωσορίζω τις δικαστικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης της εταιρείας εις βάρος μου και ανυπομονώ να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρεία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε, έχω ο ίδιος προ πολλού και με πλείστες ενέργειες απευθυνθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές και αναμένω την κρίση τους.

Δεν μπορώ να μην επισημάνω για ακόμα μια φορά ότι η επιτάχυνση της κατάρρευσης της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την απομάκρυνσή μου από την Διοίκηση. Μέσα σε 4 μόλις μήνες το Διοικητικό Σχήμα που διαχειρίζεται τις τύχες της εταιρίας πέτυχε το ακατόρθωτο. Να μηδενιστούν αποθέματα αξίας 16 εκ ευρώ και η Creta Farms από 30% μερίδιο αγοράς να έχει σήμερα 0% και να εξαφανιστούν τα προϊόντα της από την αγορά και τα ράφια.

Αντί να απολογηθούν όμως για την καταστροφή που προκάλεσαν επαίρονται ότι έκαναν αγωγές και μηνύσεις. Έτσι θεωρούν ότι θα παραπλανήσουν για μια ακόμα φορά τους μετόχους, τους πιστωτές και τους προμηθευτές της εταιρίας.

Έτσι πιστεύουν ότι μηρυκάζοντας περί την διαμάχη των 2 αδελφών & την ευθύνη του ενός που χρηματοδοτούσε την εταιρεία από δικά του κεφαλαία, θα αποπροσανατολίσουν και θα κερδίσουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν την καταστροφική τους πορεία.

Δεν έχουν το ελάχιστον ίχνος αίσθησης ευθύνης ούτε και την ύστατη ώρα. Παίζουν με το μέλλον της εταιρείας παζαρεύοντας επί μέρες ακόμα και την ενεχυρίαση των μετοχών του βασικού υπαίτιου και μετόχου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας όταν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση και να διευκολυνθεί η είσοδος επενδυτή.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και την Δικαιοσύνη.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Creta Farms είναι πολύ παραπάνω από πρόσωπα και αντιπαλότητες και θα όφειλαν όλοι να την προστατεύουν και όχι να την διασύρουν μέσω καλοπληρωμένων από την ίδια την εταιρεία, εκτελεστικών γραφείων «Δημοσίων Σχέσεων».

Είναι η παρακαταθήκη μου και ο μόχθος μου, αλλά είμαι έτοιμος όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκα κάθε πρόταση των πιστωτριών τραπεζών με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και την διάσωση των θέσεων εργασίας, να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην σωτηρία της.

Συναίνεσα σε κάθε σχεδιασμό προς το συμφέρον της εταιρείας και αναζήτησα με επιτυχία στρατηγικό επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυση και δήλωσα ότι είμαι έτοιμος να διευκολύνω την είσοδο του επόμενου Βασικού Μετόχου που θα την προστατέψει και θα την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή.

Αναμένω και ευελπιστώ ακόμα και την ύστατη στιγμή οι Σημερινοί Διοικούντες να βάλουν για μια και μοναδική φορά το καλό της εταιρείας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον.
Κ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ

Η αγωγή

Είχε προηγηθεί λιγες ώρες πριν νέα αγωγή του αδελφού του Εμμ. Δομαζάκη με βαριές κατηγορίες για απάτη, μετά την σφοδρή διαμάχη που συνεχίζεται. Στην αγωγή αυτή είχε επισημανθεί οτι

"πράξεις και δηλώσεις του κυρίου Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά τους τελευταίους μήνες, ιδίως από τον Απρίλιο του έτους 2019 ζημίωσαν και συνεχίζουν να ζημιώνουν πολλαπλώς την περιουσία της Εταιρείας οδηγώντας την μεταξύ άλλων σε οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα. Κύριες και άμεσες συνέπειες των - κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και καθηκόντων του – ενεργειών, ήταν αφενός η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας και αφετέρου η δραστική μείωση των ορίων ρευστότητας από τους στρατηγικούς πιστωτές της.

Στην αγωγή γίνεται λόγος για αξιόποινες πράξεις από την πλευρά του Κ. Δομαζάκη:

«Iδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ιστορική βάση των ως άνω δικογράφων αναφορικά με την υποτιθέμενη αξίωση που προέβαλε και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προβάλει ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης κατά της Εταιρείας ποσού 11,6 εκατ. ευρώ αναγόμενη στα έτη 2005 – 2006 και ενώ ο ίδιος ήταν για όλο το χρονικό διάστημα αυτό Διευθύνων Σύμβουλός της, εγκρίνοντας και υπογράφοντας δεκάδες οικονομικές καταστάσεις αλλά και δεκάδες συμβάσεις με πιστωτές της Εταιρείας δηλώνοντας ρητώς, ανεπιφυλάκτως και πολλαπλώς ότι ουδεμία απαίτηση έχει ως συνδεδεμένο μέρος κατά της Εταιρείας»

Η εταιρία είναι σε φάση αναζήτησης μέσω των πιστωτριών Τραπεζών επενδυτή μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίουvia Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2V8qrWn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.