Google: Αρνείται να πληρώσει για τις ειδήσεις στο Google News - Η αντίδραση για τα πνευματικά δικαιώματα

photo: EPA

Η Google ανακοίνωσε πως δεν θα πληρώνει για την προβολή ειδησεογραφικού περιεχομένου, σε μια πρώτη αντίδραση στην Οδηγία της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Google ενημέρωσε ότι στη Γαλλία θα εμφανίζει μόνο τίτλους και εικόνες επισκόπησης (thumbnails) των ειδησεογραφικών άρθρων από εκδότες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στόχος της είναι η συμμόρφωση με τη νομοθεσία της χώρας που θα εφαρμοστεί από τα τέλη του επόμενου μήνα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή του Google News σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, μετά την ψήφιση της οδηγίας, σύμφωνα με την οποία οι εκδότες έχουν τη δύναμη να χρεώνουν για την εμφάνιση ειδησεογραφικού περιεχομένου που έχει πνευματικά δικαιώματα. Πρόκειται για τα γνωστά «snippets», τα οποία εμφανίζονται δωρεάν στις μηχανές αναζήτησης.

Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση η Google δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε άδειες για να προβάλει περισσότερο περιεχόμενο που έχει πνευματική ιδιοκτησία. Με την απόαση της εταιρεάις, οι εκδότες θα επιλέγουν πόση πληροφορία -συμπεριλαμβανομένων των snippets- θέλουν να δείξουν στο Google News.

Με αυτή την απόφαση η Γαλλία είναι το πρώτο μέλος της ΕΕ που θα εφαρμόσει την Οδηγία για το copyright.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2lS2RjI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη