Όλοι εναντίον όλων στην υπόθεση Novartis - Την επόμενη βδομάδα το αίτημα για σύσταση προανακριτικής

Όλοι εναντίον όλων στην υπόθεση Novartis - Την επόμενη βδομάδα το αίτημα για σύσταση προανακριτικής

Όλοι εναντίον όλων βρίσκονται στην υπόθεση Novartis. Η ΝΔ καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ για «σκευωρία», ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τη ΝΔ για «φιάσκο» και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «σκοπιμότητες».

Ειδικότερα, μόλις ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης έλαβε γνώση της δικογραφίας, προανήγγειλε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέγοντας πως απο την δικογραφία προκύπτουν σαφής ενδείξεις εναντίον του. "Από την απλή ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας προκύπτει ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Δημητρίου Παπαγελόπουλου στη Δικαιοσύνη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Καλαφάτης. Παράλληλα, επισημαίνει πως αυτό που άλλοτε χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» κατέρρευσε εκκωφαντικά και τώρα ήρθε η ώρα της λογοδοσίας για τους εμπνευστές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Έτσι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια το σχετικό αίτημα της ΝΔ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Στο αίτημα που θα καταθέσει η ΝΔ θα πρέπει να αναγράφονται συγκεκριμένα τα αδικήματα τα οποία θα πρέπει να εξετάσει η προκαταρκτική επιτροπή εις βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Απο την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω της Όλγας Γεροβασίλη κάνει λόγο για φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. «Στόχος της ΝΔ είναι να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξάγουν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis και η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει πως « ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο». «Η ΝΔ και ο κ. Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα» τονίζει η κ. Γεροβασίλη. Και συνεχίζει «Όσο για το φιάσκο προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας».

Απέναντι σε κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ το οποίο ζητάει και απο τους δύο να ξεκαθαρίσουν αν η Βουλή είναι αρμόδια για να ελέγξει σε βάθος την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου σημειώνει πως «η αναζήτηση άλλοθι σε δήθεν αναρμοδιότητα ή άλλα δικονομικά προσχήματα είναι συνενοχή». Και υποστηρίζει ότι Όπως ο καυγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πριν καν λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας αποδεικνύει τις σκοπιμότητες τους και την προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις εσωκομματικές τους διαφωνίες.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα https://ift.tt/32ICqg2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη