Σάλιακας: «Το φάουλ με τον Ατρόμητο δεν ήταν το πρώτο μου, θα βελτιωθώ κι άλλο!»


Λίγες μέρες μετά το πρώτο του γκολ στη Super League, με το εξαιρετικό φάουλ απέναντι στον Ατρόμητο, ο Μανώλης Σάλιακας σχολιάζει τις πρώτες του «γεμάτες» εμπειρίες από τη Super League, την έφεση στις εκτελέσεις φάουλ και τον στόχο της Λαμίας στην κατηγορία.

Το όνομά του δεν ήταν άγνωστο, όμως ως τώρα «απουσίαζε» από τις υψηλού επιπέδου ελληνικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Η εκπαίδευση στου Ρέντη με τα χρώματα του Ολυμπιακού τον έκαναν «κομμάτι» της ερυθρόλευκης καθημερινότητας, όμως η μετάβαση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο των απαιτήσεων ήταν άλλο κομμάτι.

Εκεί ο Μανώλης Σάλιακας δεν «έκοψε» δρόμο. Η Κύπρος (2016/17) με την Καρμιώτισα και η Football League με τον Κισσαμικό (207/18, 2018/19) αποτέλεσαν το... πανεπιστήμιο μετά το «σχολείο» του Ολυμπιακού. Εκεί ο Έλληνας μπακ αποδείχθηκε έτοιμος να αποφοιτήσει και να αποδεχθεί την πρόκληση, με τα χαρίσματα και τη βελτίωσή του να τον φέρνουν στο προσκήνιο.



Το καλοκαίρι η Λαμία είδε στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου, που επέστρεψε στην ΑΕΚ και πλέον ο Σάλιακας είχε την ευκαιρία σε ηλικία 22 ετών να δείξει το παιχνίδι του στο κορυφαίο εγχώριο επίπεδο. Ντεμπούτο στη Super League είχε κάνει από πολύ νωρίτερα με τα «ερυθρόλευκα», στην ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 29η αγωνιστική της σεζόν 2013/14. Πλέον λογίζεται ως βασικός και με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον Ατρόμητο, πολύτιμος!

Το εξαιρετικό φάουλ με το οποίο νίκησε τον Θεοδωράκη τον έφεραν στον «αφρό», αν και, όπως λέει στο gazzetta.gr, «δεν είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω!». Δείχνει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της θέσης του, ενώ αναφέρθηκε και στις διοικητικές εξελίξεις της Λαμίας και στην καλοκαιρινή αναστάτωση με την αποχώρηση του Πανουργιά Παπαϊωάννου, λέγοντας πως ο μεγαλομέτοχος τους έχει καθησυχάσει σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ομάδας.



- Ξέραμε αρκετά για σένα, όμως δεν θυμόμασταν ότι εκτελείς και φάουλ! Θα το βλέπουμε συχνά σε αντίστοιχες φάσεις στη σεζόν;

«Ανέκαθεν χτυπούσα φάουλ, δεν είναι κάτι καινούργιο στο παιχνίδι μου. Μέχρι στιγμής μου έχουν βγει κάποιες εκτελέσεις. Ο προπονητής μου έχει εμπιστοσύνη και εγώ από την μεριά μου θα δουλεύω καθημερινά για να βελτιώνομαι σε αυτό το κομμάτι».



- Είσαι από τα μπακ που αισθάνονται άνετα να παίζουν όλη τη γραμμή και να συμμετέχουν επιθετικά ή έχεις το μυαλό σου κυρίως στην άμυνα;

«Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί να συμμετέχεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Το σύστημα που παίζουμε με βοηθάει να έχω ελευθερία και στο επιθετικό κομμάτι κι αυτό μου αρέσει. Σίγουρα πάντως πρωταρχικός στόχος για έναν μπακ είναι η άμυνα, εγώ προσπαθώ να συνδυάζω και τα δυο στο παιχνίδι μου».

- Έπειτα από δυο «γεμάτες» σεζόν στη Football League, μπήκες στον «κόσμο» της Super League με… φόρα! Ποιες βασικές διαφορές εντοπίζεις στην κατηγορία;

«Υπάρχει περισσότερη ποιότητα, περισσότερη χώροι στο γήπεδο  υπάρχουν καλύτερα γήπεδα. Από την άλλη, η Football League είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που κυρίαρχη η δύναμη. Διαφορές σαφώς και υπάρχουν μεταξύ των δυο κατηγοριών, αφού έχουν άλλες απαιτήσεις».

- Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση από το περιβάλλον του Ολυμπιακού σε μια ομάδα με άλλους στόχους και στον «σκληρό» επαγγελματισμό;

«Προσαρμόστηκα κατευθείαν εδώ στην ομάδα. Ο στόχος μου είναι να παίξω στη Super League και τα πράγματα εδώ είναι πολύ όμορφα για έναν ποδοσφαιριστή, αφού σου παρέχονται όλα όσα έχεις ανάγκη για να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο. Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ και θα προσπαθήσω να απολαύσω την εμπειρία της συμμετοχής στην κατηγορία».



- Με βάση τον τρόπο παιχνιδιού, είναι δυσκολότερα για την ομάδα σου παιχνίδια κόντρα σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, όπου καλείστε να προστατεύσετε την άμυνα ή όπως ο Ατρόμητος, όπου παίζετε πιο εύκολα και για τη νίκη; Πέρυσι η Λαμία φαινόταν να παίζει επιθετικά ανεξαρτήτως αντιπάλου.

«Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητη μας. Έχουμε παίξει μόλις 2 παιχνίδια. Πιστεύω παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι, αφού ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο κι όσο γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, θα μπορούμε και να βελτιωνόμαστε».

- Η διοικητική σύγχυση έφερε τη Λαμία σε δύσκολη θέση ήδη από το ξεκίνημα. Βιώνετε οι παίκτες κάποια αλλαγή σε σύγκριση με τις αρχές του καλοκαιριού;

«Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος ήρθε και μας μίλησε, μας εξήγησε την κατάσταση και μας έκανε να αισθανθούμε ασφάλεια. Δεν αφήνει την ομάδα, μας είπε ότι όσο είναι αυτός εδώ δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα. Γενικά στην ομάδα το κλίμα είναι ήρεμο, επικεντρωνόμαστε μόνο στα παιχνίδια και δεν έχουμε το μυαλό μας σε όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου».

- Με τι θα είναι ικανοποιημένη η Λαμία φέτος;

«Ο στόχος είναι η κατά το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή. Δεν προτρέχουμε πάντως, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προκειμένου να μην αποπροσανατολιζόμαστε. Εξάλλου είναι διαφορετικό το να παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό κι άλλο απέναντι σε μια ομάδα με ίδιους στόχους, όχι δυσκολότερο ή εύκολο, αλλά κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη