Ούφο.. η Αντωνιάδου και για την Telegraph: «Δεν εργάστηκε στη NASA» - Άλλαξε το βιογραφικό της η Wikipedia

Ούφο.. η Αντωνιάδου και για την Telegraph: «Δεν εργάστηκε στη NASA» - Άλλαξε το βιογραφικό της η Wikipedia

Στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph έφτασε η χάρη της Ελένης Αντωνιάδου της γυναίκας που πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα ως έχουσα εργαστεί στη NASA, κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί.

Η γυναίκα που αποτέλεσε την έμπνευση για να δημιουργηθεί η πρώτη ελληνική κούκλα barbie κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς ότι είναι κορυφαία επιστήμονας που έχει κερδίσει βραβεία για το έργο της στη NASA, τονίζει η βρετανική Telegraph που ασχολείται με την υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της.

Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε ότι η Ε. Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα να είχε εργαστεί κάποια στιγμή σε κάποιο πρότζεκτ ως εξωτερικός συνεργάτης.

Το δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας υπογραμμίζει πως η καριέρα της κυρίας Αντωνιάδου έχει μπει στο μικροσκόπιο αυτή την εβδομάδα, με πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταγγέλλουν ότι πολλά από τα διαπιστευτήρια της είναι ψεύτικα και ότι ποτέ δεν κατείχε θέση στη NASA ούτε κέρδισε κάποιο από τα βραβεία της.

Εξάλλου, επισημαίνει η Telegraph, το βραβείο NASA-ESA Outstanding Researcher - που υποτίθεται ότι είχε λάβει η Ε.Αντωνιάδου- δεν φαίνεται να υπάρχει καν ενώ το όνομα της δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία της NASA με τους βραβευθέντες.

AΑΤΩΝΙΑΔΟΥ

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ η Ε.Αντωνιάδου είχε αναφερθεί ως «Ελληνίδα επιστήμονας παγκόσμιας εμβέλειας» από τα ελληνικά ΜΜΕ, έχοντας συμπεριληφθεί μέχρι και στην περίφημη λίστα του Forbes «30 Under 30» (σ.σ. για τους πιο επιτυχημένους 30αρηδες παγκοσμίως) στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πριν από δύο εβδομάδες, όταν κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο της, η Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει με αισιοδοξία».

Αλλαγή βιογραφικού και στην Wikipedia

Μετά το σάλο που ξέσπασε, βέβαια, ακόμη και η Wikipedia έσπευσε να διορθώσει όσα ανέφερε το σχετικό λήμμα για την Ελένη Αντωνιάδου και τα αμφισβητούμενα κατορθώματά της.

Χαρακτηριστικά διευκρινίζεται πως «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή». Παράλληλα, τονίζεται ότι «ο ισχυρισμός πως είναι ″η επιστήμονας που έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στο κόσμο από βλαστοκύτταρα η οποία μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή″ είναι ανακριβής».

«Παρά τα όποια σχετικά δημοσιεύματα και το βιογραφικό της, η Αντωνιάδου δεν εργάστηκε απευθείας για τη NASA, παρά μόνο παρακολούθησε σαν μεταπτυχιακή φοιτήτρια ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα για 10 εβδομάδες (summer school) στη NASA. Ο ισχυρισμός που τη θέλει να έχει λάβει το βραβείο Εξαιρετικού Ερευνητή NASA -ESA (NASA – ESA Outstanding Researcher Award) το 2012 δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Σύμφωνα με τον διαστημικό επιστήμονα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της NASA, Σταμάτη Κριμιζή, η NASA και η ESA έχουν μόνο ξεχωριστά βραβεία. Επίσης, δεν υπάρχει το όνομά της στη λίστα της NASA η οποία περιέχει ονόματα ληπτών βραβείων μέχρι το 2012. Επιπλέον, αναφορικά με τους τίτλους σπουδών της, σε αντίθεση με κάποιους δημοσιευμένους ισχυρισμούς, δεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PhD). Παρότι ξεκίνησε το 2010 το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις αυτό δεν ολοκληρώθηκε καθώς τελείωσε τις σπουδές της από εκεί το 2012 με τίτλο «μάστερ» (MSc)» υπογραμμίζεται στο ανανεωμένο λήμμα.

To βραβείο «φάντασμα» της πρώτης Ελληνίδας Barbie

Η κυρία Αντωνιάδου είχε αναγγελθεί ως ένα από τα 20 γυναικεία μοντέλα της σειράς «Sheroes» της Barbie, μαζί με το μοντέλο Αντουα Αμποά, την πρωταθλήτρια του τένις Ναόμι Οζάκα και πολλές ακόμη επιτυχημένες γυναίκες. Οι κούκλες αυτές έγιναν με βάση την μορφή των προσώπων αυτών, στο πλαίσιο της 60ης επετείου της Barbie τον περασμένο Μάρτιο.

Στην ιστοσελίδα της Mattel άλλωστε αναφέρεται πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA, ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα. 

Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου, όταν παρουσιάστηκε η Barbie με την μορφή της, είχε δηλώσει: «Κάθε βήμα μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρό μας... Μπορείς να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι».

Η οργάνωση, πάντως, που έδωσε το βραβείο επιστημονικής αριστείας, το οποίο η κυρία Αντωνιάδου παρέλαβε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως νωρίτερα αυτό το μήνα, δεν συμμετείχε καθόλου στην επιλογή του νικητή.

Η Ελένη Αντωνιάδου δεν απάντησε στα αιτήματα της Telegraph να σχολιάσει όσα βλέπουν εσχάτως το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την περίπτωσή της. Η ίδια, ωστόσο, με ανάρτησή της στο Facebook την περασμένη Τρίτη, τόνισε πως εργάζεται.σε ένα πρότζεκτ της NASS σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/31yMxUB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη