Thomas Cook: Στα σκαριά διευρυμένο επίδομα ανεργίας και έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ

Thomas Cook: Στα σκαριά διευρυμένο επίδομα ανεργίας και έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ

Μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων που μένουν στο δρόμο από το κλείσιμο του τουριστικού κολοσσού της Thomas Cook εξετάζονται από τα υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου μιλώντας στο Dikaiologitika News τόνισε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για να εξετάστουν τα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων που επλήγησαν από το κλείσιμο της Thomas Cook.

Όπως μας εξήγησε αυτή την στιγμή έχουν πληγεί άμεσα 700 εργαζόμενοι που δούλευαν στα 4 ξενοδοχεία στην Ρόδο(2), στην Κρήτη και στην Κω ενώ και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι έχουν πληγεί καθώς περίπου 50 ξενοδοχεία είχαν συνεργασία με την Thomas Cook.

Thomas Cook: «Καμπανάκι» για τους μισθούς των εργαζομένων - Κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους

Αυτό που εξετάζεται για την ανακούφιση των εργαζομένων είναι το επίδομα των 1.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο ενώ μελετάται και η επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου αυτό θα εξεταστεί από το τι θέλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι λόγω της εποχικότητας του επαγγέλματος τους μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας και είναι πολλοί που ζητούν να επιμηκυνθεί ο χρόνος καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τα μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους αλλά και για να παραθέσει τις επιπτώσεις από το κανόνι της Thomas Cook.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mNmCcg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη