Οι ψηφιδωτές αρμονίες της Timea Karkiss, στην Αθήνα!

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονων ψηφιδωτών της Timea Karkiss με τίτλο «Ψηφιδωτές αρμονίες». Η έκθεση διαρκεί από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 22 Νοεμβρίου.

Μανγκρόβια δέντρα, 2011, σμάλτο, υαλόμαζα, μάρμαρο καιφυσικές πέτρες σε ξύλο. (Copyright: Tímea Karkiss ευγενής παραχώρηση της ίδιας)

Tην έκθεση συναπαρτίζουν 39 ψηφιδωτά της έργα από την καλλιτεχνική παραγωγή των τελευταίων 15 χρόνων. Η καλλιτέχνης δημιουργεί ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας την κλασική τεχνική των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων με ψηφίδες από φυσικές πέτρες κομμένες στο χέρι και υαλόμαζα σε απειράριθμους συνδυασμούς στην εκτέλεση των καλλιτεχνικών έργων, δημιουργώντας μοναδικά έργα με έντονο προσωπικό χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά της κάθε φυσικής πέτρας είναι σημαντικά για τη συνολική εικόνα του ψηφιδωτού. Η υφή των κόκκων, η φωτεινότητα και οι διαφορετικές τεχνικές στη χρήση τους προσδίδουν στα έργα την αίσθηση του μοντέρνου και διαχρονικού.
Η Tímea Karkiss γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Το 2000 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Dennis Gabor IT της ίδιας πόλης με Master στην επιστήμη των υπολογιστών (Medical Informatics and Computer Graphic).

Προφήτης, 2013, σμάλτο, υαλόμαζα, μάρμαρο,γρανίτης και φυσικές πέτρες σε ξύλο (Copyright: Tímea Karkiss ευγενής παραχώρηση της ίδιας)

Μετά το πέρας των σπουδών της, εμπνευσμένη από τη συλλογή ψηφιδωτών του Μουσείου Bardo της Τυνησίας, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη του ψηφιδωτού.
Μεταξύ 2001-2004 σπούδασε στην Ιταλία στη φημισμένη Σχολή Ψηφιδογραφίας Scuola Mosaicisti del Friuliστο Spilimbergo. Το 2005 έγινε μέλος της Ένωσης Ούγγρων Καλλιτεχνών. Το 2006 πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση στη γκαλερί Danube στη Βουδαπέστη και στη συνέχεια παρουσίασε έργα της σε πλήθος εθνικών και διεθνών εκθέσεων.

Τρίπτυχο, 2005, σμάλτο, μάρμαρο και φυσικές πέτρες σε ξύλο. (Copyright: , Tímea Karkiss ευγενής παραχώρηση της ίδιας).

Event Information
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,  Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα
Εγκαίνια: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου,19.30
Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου – 22 Νοεμβρίου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 09.00 – 16.00 Δευτέρα κλειστά
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ. Ενιαίο εισιτήριο: 15 ευρώ / Μειωμένο: 8 ευρώ
Πληροφορίες: 213 213 9500, info@byzantinemuseum.gr  – Μετρό: Στάση Ευαγγελισμός

The post Οι ψηφιδωτές αρμονίες της Timea Karkiss, στην Αθήνα! appeared first on Art22.from Art22 https://ift.tt/350vJb9
via IFTTT
Από το Blogger.