Νέα φάση και περισσότεροι δικαιούχοι στο Εξοικονομώ κατ' οίκον - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 13η σύνταξη

photo: Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άφησε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN να δοθεί 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου ενώ προανήγγειλε και τρίτη φάση στο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» με περισσότερους δικαιούχους να εντάσσονται.

Ο Κωστής Χατζηδάκης φιλοξενήθηκε στην «Ωρα Ελλάδος 7:00» και μίλησε για τις ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ αλλά και για το «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το οποίο θα έχει και τρίτη φάση. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί «13η σύνταξη» εφόσον υπάρξει πλεόνασμα. «Όποια περιθώρια υπάρχουν θα εξαντληθούν» επεσήμανε αναφορικά με την τοποθέτηση Σταϊκούρα ότι μπορεί να δοθεί κάτι ανάλογο.

Για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ είπε: «Κάνανε 992 ρυθμίσεις. Υπάρχει ανταπόκριση στις ρυθμίσεις. Είναι πιο ευνοϊκές, πιο απλές, πιο κατανοητές με μικρότερες προκαταβολές», ενώ ξεκαθάρισε ότι «η ΔΕΗ δεν θα μείνει αδρανής με τους κακοπληρωτές. Είμαι σίγουρος ότι, όταν μιλάμε για 30.000 αποκοπές, θα γίνουν λάθη. Είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε και να τα διορθώνουμε αμέσως».

Για το «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» επεσήμανε: «Για το εξοικονομώ κατ' οίκον δόθηκαν χρήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και πλέον και από εμάς, με το ποσό να είναι πάνω από τα 600.000 εκατομμύρια ευρώ και θα πάμε και σε τρίτη φάση, με το συνολικό ποσό που θα δοθεί θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο. Είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα, εγώ το θέσπισα, μιλάμε με τις περιφέρειες να βρούμε κι άλλα χρήματα για να ενταχθούν και άλλες οικογένειες».

Ακόμη, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της βουλής για την προανακριτική της Novartis, που αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας ότι «σωστά ήταν κενά τα κυβερνητικά έδρανα στη συζήτηση για τη Novartis», ενώ για τις διαρροές απέφυγε να απαντήσει, καθώς δεν γνωρίζει από πού προήλθαν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να είναι από το ΚΙΝΑΛ και όχι από το κυβερνών κόμμα.

 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2VrPNPf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη