Λαμία: Χαιρετισμός της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφης Γρίβα στην τελετή απονομής των λογοτεχνικών βραβείων συν-υπάρχω 2019


Σας καλωσορίζουμε στην τελετή απονομής βραβείων του 8ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας που διεξάγεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων +υπάρχω.

+υπάρχω,+υπάρχουμε εμείς οι άνθρωποι και τα ζώα σε ένα πλανήτη που θεωρούμε καταχρηστικά δικό μας.

Ο Διαγωνισμός μας που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά εμπνεύστηκε από τη Νίκη Βλάχου η οποία και ανέλαβε όλη τη διαδικασία.

Αφορμή ο ''εορτασμός'' της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου.

Δεν θεωρείται βέβαια γιορτή αλλά είναι ημέρα κατά την οποία θυμίζουμε στην ανθρωπότητα την ταπεινή ύπαρξη των ζώων και της ζητούμε να δει με τα μάτια της ψυχής την αδικία που διαπράττεται σε βάρος τους.

Και είναι κανόνας ότι η λογοτεχνία ανθίζει μέσα στον πόνο, τη δυστυχία, την ανάγκη, την αγάπη.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις οποίες βρίσκονται τα περίπου τρία εκατομμύρια αδέσποτα στη χώρα μας, ο βασανισμός των παραγωγικών,των γουνοφόρων ζώων και των πειραματόζωων για τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτισμού, η ανηλεής εξόντωση της άγριας πανίδας αλλά και τα έντονα συναισθήματα που παράγει η σχέση με τα δικά μας αγαπημένα ζώα, αποτελούν την πηγή της έμπνευσης της ζωοφιλικής λογοτεχνίας.

Εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας ευχαριστούμε όσους λάβατε μέρος στο διαγωνισμό, τον Δήμο Λαμιέων που μας φιλοξενεί και οργάνωσε την σημερινή εκδήλωση καθώς και όλους όσους παραβρίσκεστε απόψε μαζί μας.

















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη