Απεργία Τετάρτη 2/10: Μπορούν όσοι εργαζόμενοι δεν απεργούν να μην πάνε για δουλειά όταν δεν λειτουργούν τα Μέσα Μεταφοράς;

Απεργία Τετάρτη 2/10: Μπορούν όσοι εργαζόμενοι δεν απεργούν να μην πάνε για δουλειά όταν δεν λειτουργούν τα Μέσα Μεταφοράς;

Τι προβλέπει η εργατική νομοθεσία εάν οι εργαζόμενοι, που δεν απεργούν, δεν πάνε στη δουλειά τους όταν δεν διεξάγονται δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μπορούν οι εργαζόμενοι να μην πάνε στην δουλειά τους όταν έχει προκηρυχθεί απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ);

Και κατά πόσο ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει τον μισθό στον εργαζόμενο, που δεν κατάφερε να πάει στην δουλειά του λόγω της απεργίας;

Σύμφωνα με δήλωση του εργατολόγου, Γιάννη Καρούζου, στα Dikaiologitika News «η αποχή του εργαζόμενου από την εργασία του λόγω απεργίας των μέσων μεταφοράς αποτελεί σπουδαίο λόγο, για τον οποίο δε φέρει υπαιτιότητα.

Άρα, ακόμη κι αν δεν προσέλθει στην εργασία, του οφείλεται μισθός, μόνο όμως αν είναι απολύτως και αντικειμενικά αδύνατη η προσπάθεια προσέγγισης του τόπου εργασίας του.

Αρκεί δηλαδή, ο εργαζόμενος να εξήντλησε κάθε αντικειμενική δυνατότητα που είχε να προσέλθει στην εργασία του, π.χ. δεν κυκλοφορούσε κανένα μέσο (υπήρξε γενική απεργία λεωφορείων, taxi κλπ) και δεν το κατάφερε».



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mNBjwa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη