Έφη Παπαευθυμίου: Ανιστόρητη παράλειψη η μη συμπερίληψη του Αρτεμισίου στον λογότυπο των εορτασμών και συνακόλουθα του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού στην Επιτροπή που συστήθηκε για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών


THERMOPYLAE-SALAMIS 2020
ARE YOU SERIOUS???? 
WHERE IS ARTEMISIO??

Ανιστόρητη παράλειψη η μη συμπερίληψη του Αρτεμισίου στον λογότυπο των εορτασμών και συνακόλουθα του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού στην Επιτροπή που συστήθηκε για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών, η οποία, ως γνωστόν, διεξαγόταν παράλληλα με τη ναυμαχία του Αρτεμισίου, στο βόρειο άκρο της Ευβοίας.

Επρόκειτο για αμυντικό δίπολο μεγάλης στρατηγικής σημασίας, σύλληψη του Θεμιστοκλή που έγινε ομόφωνα αποδεκτή στο Συνέδριο των Προβούλων στον Ισθμό της Κορίνθου το φθινόπωρο του 481 π. Χ., με τη συμμετοχή πολλών ελληνικών πόλεων.

Εάν ο ελληνικός στόλος υπό την αρχηγία του Σπαρτιάτη Ευρυβιάδη και του Αθηναίου Θεμιστοκλή, δεν πραγματοποιούσε την ιστορική Ναυμαχία στο Αρτεμίσιο και δεν συγκρατούσε τα Περσικά πλοία, οι Πέρσες θα κατέπλεαν ανατολικότερα του τελευταίου στενού των Θερμοπυλών, θα αποβίβαζαν στρατό στην ξηρά και η Μάχη των Θερμοπυλών, που διήρκεσε τρεις μέρες, δεν θα είχε συμβεί καν, εφόσον οι αμυνόμενοι Σπαρτιάτες και άλλοι Έλληνες θα περικυκλώνονταν αμέσως και οι Πέρσες θα κατήγαγαν συντριπτική νίκη.

Ταυτόχρονα, οι Αθηναίοι θα έχαναν τον πολύτιμο χρόνο που το Αρτεμίσιο και οι Θερμοπύλες τους χάρισαν, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν για τη νικηφόρα Σαλαμίνα. 

Οι Θερμοπύλες υπήρξαν, γιατί υπήρξε το Αρτεμίσιο και δεν είναι αργά, μια που ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έχει και την καταγωγή του από την Εύβοια, να ζητήσει να συμπεριληφθεί το Αρτεμίσιο στον εορτασμό των 2500 χρόνων.

Είναι τραγική ασέβεια και «κουτσούρεμα» εθνικού κεφαλαίου η εξαίρεση της Ευβοίας από τη γραμμή άμυνας εναντίον της περσικής εισβολής και ο αφανισμός της συνεισφοράς του Ελληνικού Στόλου στην αποτροπή του κινδύνου όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη