ΔΟΜ: 3.887 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα από τον Αύγουστο

ΔΟΜ: 3.887 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα από τον Αύγουστο

O αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια σε δομές της ενδοχώρας, από τον Αύγουστο έως και σήμερα, φτάνει τα 3.887 άτομα.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου απ' τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Παράλληλα, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Danish Refugee Council (DRC), την Arbeiter Samariter Bund (ASB) και τη UNICEF, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε 29 ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου σήμερα διαμένουν περίπου 19.000 άτομα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης λειτουργεί 33 ξενοδοχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και φιλοξενούνται 4.200 αιτούντες άσυλο, με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οργανισμός συμβάλλει και στην επέκταση των υπαρχουσών δομών και στη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2pWwcLp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη