Παναγιώτης Στασινός: Η πρόληψη της αυτοκτονίας και η ψυχική υγεία στο επίκεντρο ημερίδας στη Λαμία - «Κατά 95% η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί»


Η πρόληψη της αυτοκτονίας και η ψυχική υγεία στο επίκεντρο ημερίδας στη Λαμία - «Κατά 95% η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί»(βίντεο και φωτογραφίες)

Η Πρόληψη της Αυτοκτονίας ήταν ο τίτλος της πετυχημένης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Στην εκδήλωση,η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαμιέων,συμμετείχαν με ομιλητές το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας ΚΛΙΜΑΚΑ, Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας.

 Η ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων Ευαγγελία Γεράση,η συντονίστρια του κέντρου για την πρόληψη της αυτοκτονίας Όλγα Θεοδωρικάκου, ο ψυχίατρος και πρόεδρος της Κλίμακα Κυριάκος Κατσαδώρος και ο στρατιωτικός ψυχίατρος Θανάσης Βούτσινος ανέλυσαν το φαινόμενο της αυτοκτονίας και έδωσαν οδηγίες για το πως θα αντιληφθεί η κοινωνία τον αυτοκαταστροφικό άνθρωπο που εν δυνάμει μπορεί να τερματίσει πρόωρα την ζωή του.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό,όπως τονίστηκε, πως με την κατάλληλη γνώση και ενημέρωση για τα πρόωρα συμπτώματα ''κατά 95% η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί''.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ποιοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι ώστε να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη της αυτοκτονίας αλλά και να διαχειρίζονται σωστά τέτοιου είδους καταστάσεις.

Δηλαδή οι:

-Γονείς

-Εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

-Αστυνομικοί -Πυροσβέστες

-Ιατροί -Εργαζόμενοι στην Α/θμια φροντίδα υγείας

-Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα καταστήματα κράτησης

-Επαγγελματίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

 Δείτε βίντεο με ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας καθώς και φωτογραφίες από την ενδιαφέρουσα ημερίδα.











lamiastokentro.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη