Ευθύμιος Καραΐσκος για Θερμοπύλες: Το δίκτυο το οποίο συγκροτήσαμε χθες με απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, είναι μία κίνηση απέναντι στη λήθη, μια μάχη απέναντι στην λησμονιά, μια προσπάθεια να υπενθυμίζουμε αυτό το εθνικό μας χρέος και μια προσπάθεια να υπενθυμίζουμε συνεχώς στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς του τόπου, το που πρέπει να φτάσουμε



Ο εορτασμός για τα δυόμιση χιλιάδες χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο το Δήμο μας.

Το δίκτυο το οποίο συγκροτήσαμε χθες με απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, είναι μία κίνηση απέναντι στη λήθη, μια μάχη απέναντι στην λησμονιά, μια προσπάθεια να υπενθυμίζουμε αυτό το εθνικό μας χρέος και μια προσπάθεια να υπενθυμίζουμε συνεχώς στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς του τόπου, το που πρέπει να φτάσουμε. Τα δυόμιση χιλιάδες χρόνια από το παγκόσμιο αυτό ιστορικό γεγονός, μπορεί να είναι ένας σταθμός, όμως το χρέος απέναντι στην περιοχή και σε αυτούς που θυσιάστηκαν δεν μπορεί να ξεχρεωθεί με κάποιες απλές εκδηλώσεις ή περιστασιακές προσπάθειες.

Όπως έχει πει και μια γυναίκα που αφιέρωσε πολλά χρόνια στις Θερμοπύλες, τις ανασκαφές και τις μελέτες για την αξιοποίηση της περιοχής, η κα. Δακορώνεια, «...οι Θερμοπύλες είναι ένα μέγεθος που δεν είναι δυνατόν να το διαχειριστεί κανείς στα χρονικά όρια μιας θητείας. Είναι ένα μέγεθος που ξεπερνά τα όρια μιας γενιάς ή μιας τοπικής υπηρεσίας»




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη