Κεφαλονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι πληγείσες περιοχές – καταγραφή και δήλωση ζημιών

Κεφαλονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι πληγείσες περιοχές – καταγραφή και δήλωση ζημιών

Αναρτήθηκαν οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου, του Δήμου Σάμης (ΑΔΑ: 7Ν7046ΜΚ6Π-4ΞΥ) και της Τοπικής Κοινότητας Νυφίου, του Δήμου Αργοστολίου (ΑΔΑ: ΨΕΕ046ΜΚ6Π-1ΥΦ), της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 3ης και 4ης Οκτωβρίου 2019.

Την σχετική ενημέρωση, μέσω- και -σημερινής συνέντευξης στην ΕΡΤ Ζακύνθου, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Στ.Τραυλός, ο οποίος, επί τη ευκαιρία, ευχαρίστησε δημόσια, τόσο την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη-Κράτσα, όσο και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά, για την άμεση κινητοποίησή τους.

Επίσης, ο κ.Τραυλός, ανακοίνωσε ότι έχουν συγκροτηθεί από την Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Κεφαλονιάς, οι Επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις, στην Τ.Κ. Νυφίου Δήμου Αργοστολίου και Δ.Ε. Πυλάρου Δήμου Σάμης της Π.Ε. Κεφαλονιάς λόγω πλημμυρικών φαινομένων στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019, οι οποίες θα προβούν σε επιτόπιες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, εντός της εβδομάδας.

Τέλος, κάλεσε όλους όσοι έχουν υποστεί ζημιά σε επαγγελματικούς χώρους, να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς – Τμήμα Γραμματείας στα τηλ. 26713 60542 και 26713 60543, για την υποβολή της σχετικής αίτησης.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2VmTyFH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.