Επανασύνδεσαν το ρεύμα στην μεταμοσχευμένη από το Αργυροπούλι

Επανασύνδεσαν το ρεύμα στην μεταμοσχευμένη από το Αργυροπούλι

Όλο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς συμπολίτες, καταγγέλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Ο Γιάννης Σκόκας ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι η ΔΕΗ ακολουθεί το τελευταίο διάστημα επιθετική πολιτική χαρακτηρίζοντας μάλιστα κακοπληρωτές ανθρώπους που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά εισοδήματα.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή της γυναίκας από το Αργυροπούλι Λάρισας, η οποία χρωατά στη ΔΕΗ 6.000 ευρώ, ήταν σε διακανονισμό, όμως έχασε τη ρύθμιση αφού «πάγωσε» για μήνες η καταβολή της αναπηρικής της σύνταξης.

Μετά τη διαμαρτυρία που διοργάνωσε το ΕΚΛ χθες, το ρεύμα επανασυνδέθηκε.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας:
Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «ανάκαμψη» που ευαγγελίζεται και για την οποία κομπάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση με ακόμη χειρότερους όρους της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν θα ανατρέψει την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός μας, αλλά θα ξεκληρίζει μέρα με την μέρα ακόμη περισσότερους, δείχνοντας στην ουσία ποιους εξυπηρετεί.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη είναι το παράδειγμα της ανάπηρης συναδέλφου μας από το Αργυροπούλι, η οποία είναι με μεταμόσχευση βαλβίδας στην καρδιά, και αν και πέρασε από την αρμόδια επιτροπή, έχει να εισπράξει σύνταξη για τουλάχιστον 7 μήνες λόγω γραφειοκρατίας που την κρατά "παγωμένη".
Μέχρι χθες, που η ΔΕΗ πραγματοποίησε διακοπή της παροχής της, βρισκότανε σε διακανονισμό, τον οποίο αποπλήρωνε σταθερά. Είναι αδύνατον όμως μία λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα (στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται στην γραφειοκρατία της τοπικής και κρατικής διοίκησης) να μπορεί να ανταπεξέλθει. Όχι μόνο για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά για να μπορέσει να έχει τα στοιχειώδη για επιβίωση.
Για άλλη μία φορά το κράτος και οι μηχανισμοί του δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο το ποιους εξυπηρετούν, και για αυτό τον λόγο δεν δίνουν την βαρύτητα που αρμόζει στην περίπτωση της συναδέλφου μας. Εφτά μήνες για να εισπράξει την σύνταξη της!!! Ενώ την ίδια ώρα, το ίδιο κράτος με τους ίδιους μηχανισμούς άμεσα μπορούν και ποινικοποιούν τους αγώνες, άμεσα βγάζουν παράνομες τις απεργίες, άμεσα νομοθετούν και χαρίζουν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.
Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει άμεσα να δώσουν απαντήσεις, γιατί το «επιχείρημα» τους για μοναδικές και ατομικές περιπτώσεις (που τους κόβεται το ρεύμα) έχει πέσει στο κενό, μιας και καθημερινά στην πόλη μας η εργατική τάξη βιώνει μαζικά παρόμοιες καταστάσεις.

Το Εργατικό Κέντρο, μαζί με άλλους φορείς της πόλης μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ απαιτώντας

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ της συναδέλφου μας!!!

Παλεύουμε:
 Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φυσικού αερίου σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ.
 Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό
 Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση)».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2MIVzIl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.