Αμαλία Ποντίκα: Με αφετηρία τα εγκαίνια της Έκθεσης Αρχειακού και Φωτογραφικού υλικού στην αίθουσα «Αρχαία Αγορά», ξεκινάμε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή της πόλης μας


Με αφετηρία τα εγκαίνια της Έκθεσης Αρχειακού και Φωτογραφικού υλικού στην αίθουσα «Αρχαία Αγορά», ξεκινάμε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή της πόλης μας..

Εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας

Με την ενδιαφέρουσα έκθεση «Η Λαμία στον πόλεμο, 1940-1944″ στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας » Αλέκος Κοντόπουλος» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λαμίας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Διάρκεια έκθεσης από 14/10 έως 25/10, με ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία, αλλά και ξεναγήσεις.(για ξεναγήσεις σχολείων - συλλόγων τηλ 2231027087 κα Βακιρτζηδέλη)

Η ΄Εκθεση περιλαμβάνει αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, τα χρόνια της κατοχής, την Εθνική Αντίσταση και την Απελευθέρωση από την ηρωική ιστορία της πόλης μας με στόχο τη διάσωση της ιστορικής μνήμης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
*Δήμος Λαμιέων
*ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»
*Γ.Α.Κ. Ν. Φθιώτιδας

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη