Νέα δημοσκόπηση: Ικανοποίηση για οικονομία και προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Ποιο το αγκάθι για την κυβέρνηση

Νέα δημοσκόπηση: Ικανοποίηση για οικονομία και προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Ποιο το αγκάθι για την κυβέρνηση

Θετικές είναι οι απόψεις της κοινής γνώμης για την πορεία της κυβέρνησης κατά τις πρώτες 100 ημέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση. Τι δηλώνουν οι πολίτες για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην οικονομία - ποιο το μεγάλο αγκάθι για το κυβερνητικό επιτελείο.

Σε νέα δημοσκόπηση το ισχυρό χαρτί της κυβέρνηση είναι οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την οικονομία, ωστόσο επιφυλάξεις διατυπώνονται για τη διαχείριση στο μεταναστευτικό, ειδικά από τη βάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρία Opinion Poll, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό καταγράφοντας μεγάλη αποδοχή σε ποσοστό 53%, που μάλιστα είναι πάνω από τη θετικές γνώμες για την κυβέρνηση.

Υπερτερεί δε, κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα, στη σύγκριση για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 45% έναντι 21%.

νέα δημοσκόπηση

Θετικές οι πρωτοβουλίες στην οικονομία

Η ικανοποίηση από τη γενική εικόνα της κυβέρνησης φτάνει στο 50%, με το 47% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη. Η διείσδυση της κυβέρνησης πέραν του χώρου της ΝΔ είναι ισχυρή καθώς το 20% του ΣΥΡΙΖΑ και το 57% του ΚΙΝΑΛ έχει θετική άποψη.

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία επικροτεί το 63%. Πέραν της ΝΔ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ, το 34% του Κ.Κ.Ε, το 61% της Ελληνικής Λύσης και το 57% του Μέρα 25.

Το πεδίο αυτό αναδεικνύεται το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης.

Το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών της κυβέρνησης για ψήφο και από τους απόδημους, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή.

νεα δημοσκόπηση

Επιδοκιμάζουν προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Η απόφαση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βρίσκει σύμφωνο το 62%, με μόλις 24,8% να είναι αντίθετο. Στην κοινή γνώμη φαίνεται να πλειοψηφεί με 48% -έναντι 25%- η αίσθηση ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συνωμοσία πολιτικών και προσώπων της Δικαιοσύνης για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Το 45% δηλώνει ικανοποιημένο από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της, όσοι ακριβώς δηλώνουν και το αντίθετο.

«Αγκάθι» το Μεταναστευτικό

Το 63,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει μέρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.Η βάση της ΝΔ στέκεται αρνητικά με το 48% να διαπιστώνει ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση. Μόλις το 44,5% των γαλάζιων ψηφοφόρων δηλώνει ικανοποιημένο. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ικανοποίηση σε ποσοστό 58,9%.

νέα δημοσκόπησηvia Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/33rZbFl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.