Μήνυση από την χήρα της οικογένειας Φύτρου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Μήνυση από την χήρα της οικογένειας Φύτρου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Για εγκληματικές παραλήψεις που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι κάνει λόγο η χήρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της στην φονική πυρκαγιά, σε μήνυση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο.

Η Βαρβάρα Βουκάκη- Φύτρου στρέφεται σε βάρος του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου τους οποίους κατηγορεί ότι δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Όπως αναφέρει στην μήνυση της δεν της χορηγήθηκαν τα έγγραφα «παράνομα και αυθαίρετα»,  τα οποία ζήτησε στο πλαίσιο της συλλογής αποδεικτικών στοιχείων «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία» και διαπράττοντας «ποινικώς κολάσιμες πράξεις». Η κ. Φύτρου θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο επιχείρησαν να «αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες».

Στην πολυσέλιδη μήνυση της αναφέρεται σε μαρτυρίες ανθρώπων από τις οποίες προκύπτει, όπως λέει, το αλαλούμ που επικράτησε στον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα διερωτάται γιατί έμειναν αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την ώρα που άλλα πετούσαν στην Κινέττα. Μάλιστα, θεωρεί ότι σήμερα η οικογένεια της θα ζούσε αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ με τηλεβόα για να ενημερώνουν τον κόσμο. «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της», ανέφερε σε δήλωση της η χήρα Φύτρου, ενώ ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος υποστήριξε ότι με τα στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2AW955G
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.