Αντίθετος σε όποια βελτίωση συνθηκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Αντίθετος σε όποια βελτίωση συνθηκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Με κύριο αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ οι κάτοικοι του Χαλκειούς πήραν μέρος χθες βράδυ σε συγκέντρωση όπου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι αντιπεριφερειάρχες-περιφερειακοί σύμβουλοι Χίου.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι ήταν αντίθετα ακόμα και σε έργα που έχουν να κάνουν με τα λύματα στον υπάρχοντα χώρο.
«Δικαιολογημένα θεωρούν ότι όποια επιπλέον κατασκευή γίνεται για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας επισημοποιεί και μονιμοποιεί την κατάσταση σε αυτό το στρατόπεδο. Θεωρήσαμε έτσι ότι πρέπει να στηρίξουμε την άποψη να παραμείνει ως έχει η δομή με όσα προβλήματα έχει, ώστε να μην είναι μια νομιποποίηση της παραμονής τους», μας είπε ο κ. Μουτζούρης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου το μεσημέρι της Τρίτης, 1/10/19, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
«Μετέφερα, σημείωσε, στους κατοίκους του Χαλκειούς την εμπειρία μου από τη Μόρια, την Κυριακή το απόγευμα, και τους εξέφρασα τους φόβους μου. Τους τονίσαμε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα μείνει στο πλευρό τους και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν επεκτάσεις ή να γίνουν νέες δομές στη Χίο, με όσους τρόπους διαθέτουμε».
Σημείωσε επίσης ότι έχουν στηθεί «παραδομές στα γύρω από τη ΒΙΑΛ χωράφια και κτήματα. Αυτό το πράγμα είναι και καταπάτηση ιδιοκτησιών και παρεμπόδιση καλλιεργειών», μας είπε.
Επισήμανε επίσης ότι όπως ανέφερε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας, οι κάτοικοι μπορούν από μόνοι τους να προβούν ως ιδιώτες σε νομικές ενέργειες για να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες τους.
Στην ερώτηση μας, αν πιστεύει πως θα αποδώσει η Πολιτεία στο Δήμο το χώρο, αν ο τελευταίος κερδίσει τα ένδικα μέσα, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι ως Περιφέρεια «θα συμπαραταχθούν στην απόφαση αυτή».

The post Αντίθετος σε όποια βελτίωση συνθηκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mINuKM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη