Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Ξανά κακούργημα οι μολότοφ

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Ξανά κακούργημα οι μολότοφ

Τι αλλάζει για υποθέσεις τρομοκρατίας και στρατολόγηση μελών οργανώσεων. Απόλυση υπό όρους για τρομοκράτες και πολυισοβίτες μετά από 20 χρόνια. Ποιες οι αλλαγές που φέρνουν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας φέρνουν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, που συνέστησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι εργασίες των δυο επιτροπών έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται οι αναμορφωμένοι Κώδικες να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η χρήση και η κατοχή εκρηκτικών υλών -μεταξύ των οποίων και μολότοφ- μέσα στο πλήθος θα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Κακούργημα πλέον θα είναι και η δωροδοκία υπαλλήλων.

Πολυισοβίτες –ανάμεσά τους και οι κρατούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη»– θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν υφ΄ όρων αποφυλάκισή αφού έχουν εκτίσει 20 χρόνια από την ποινή τους.

Αλλαγές υπάρχουν και στις διατάξεις για εγκλήματα τρομοκρατίας, ενσωματώνοντας κοινοτικές οδηγίες.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/35fqCE6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη